Тернопілля: працівники природного заповідника «Медобори» разом із поліцією боротимуться зі збирачами первоцвітів

Тернопілля: працівники природного заповідника «Медобори» разом із поліцією боротимуться зі збирачами первоцвітів

04.03.16 15:30 0 562
Працівники природного заповідника «Медобори» завітали в гості до Гусятинського відділення поліції, щоб ознайомити його співробітників із природним заповідником і рідкісними видами весняних рослин природоохоронної території.

Під час зустрічі дільничні інспектори дізналися про те, які рідкісні види первоцвітів зростають на території природного заповідника та з?ясували міру відповідальності, яку несуть порушники законодавства в сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і червонокнижних видів рослинного світу.

Природний заповідник «Медобори» нагадує, що штраф за незаконний збір ранньоквітучих рідкісних рослин на території природно-заповідного фонду становить від 49 до 62 гривень за одну зірвану рослину (Постанова КМУ №1030 від 7.11.2012 р.). Окрім того, згідно зі ст. 90 Кодексу України про адміністративні порушення, незаконний збір та продаж рідкісних рослин тягне за собою адмінштраф у сумі від 340 до 850 гривень.

Науковці заповідника на допомогу інспекторам підготували буклети «Вимоги до охорони видів рослин, занесених до Червоної книги України», де розмістили фото червонокнижних первоцвітів природного заповідника «Медобори» зі зазначеними термінами їх цвітіння й розмірами збитків і штрафів за їх незаконне добування, знищення або пошкодження. Кожен учасник навчань отримав таку листівку.

За інформацією ПЗ «Медобори»

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині розпочала ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ