Тернопільщину відвідав керівник Національного агентства України з питань державної служби

Тернопільщину відвідав керівник Національного агентства України з питань державної служби

04.03.16 10:39 0 627
2 березня заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Ігор Вонс зустрівся з керівником Національного агентства України з питань державної служби Костянтином Ващенком.

Під час зустрічі обговорили вимоги Закону України «Про державну службу», який вступає в дію з 1 травня поточного року. Зокрема, йшлося про переформатування роботи державного апарату в організацію, де компетентний персонал надаватиме послуги громадянам України.

«Така реформа покликана забезпечити нову якість державної служби відповідно до кращої європейської практики, встановити правові та організаційні засади цієї служби як професійної, політично неупередженої діяльності на благо держави й суспільства», - зазначив Костянтин Ващенко.

Він наголосив, що в умовах реформ багато держслужбовців працюватимуть і в органах місцевого самоврядування.

У свою чергу, Ігор Вонс наголосив на потребі проведення активної роз'яснювальної роботи щодо вимог нового законодавства, а також розмірі заробітної платні держслужбовців.

«Ми розуміємо, що заробітна плата є одним з чинників мотивації для держслужбовців, - констатував Костянтин Ващенко. – Тому ми будемо звертатися і Міністерства фінансів, і шукатимемо інші ресурси за рахунок наших іноземних партнерів, щоб якось врегулювати це питання і державні службовці отримували гідне грошове забезпечення».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ