На Тернопіллі підстав для протесту немає,проблемні питання в освіті вирішуються в робочому порядку

На Тернопіллі підстав для протесту немає,проблемні питання в освіті вирішуються в робочому порядку

04.03.16 11:13 0 499
Акцію протесту організували 3 березня біля обласної державної адміністрації викладачі та студенти тернопільських училищ.

Головною причиною пікетування є неузгодженість у фінансових питаннях при передачі повноважень утримання ПТУ з державного на місцеві бюджети.

Як повідомив заступник директора департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Володимир Чайковський, на фінансування 17 закладів профтехосвіти у 2016 році з обласного бюджету виділено 47,2 млн. гривень.

«Наразі в департаменті створено робочу групу, яка займається питаннями фінансування профтехучилищ, - констатував Володимир Чайковський. – Ми плануємо залучати до її роботи приватних підприємців, представників агрохолдингів, щоб врегулювати дане питання. Ведеться робота, щоб не лише передати ці заклади на місцеві бюджети, але і в повній мірі забезпечити їхнє утримання».

Довідково: У 2015 році закладами професійної освіти області випущено 4152 кваліфікованих робітники, що на 146 ос. (4%) менше ніж у 2014 році та на 795 ос. (17%) менше ніж у 2013 році, 4050 випускників отримали дипломи, з них, 365 (9%) - дипломи з відзнакою та 85% кваліфікацію з двох і більше професій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку жіночі портрети ...

КОМЕНТАРІ