Огляд консолі XBOX ONE

Огляд консолі XBOX ONE

07.03.16 20:14 0 989

Якісь змішані почуття у мене виникають, коли мова йде про нове покоління консолей. Одвічне питання: Sony або Microsoft, вже дістало. З року в рік картина не змінюється глобально, хтось лідирує на початку, але через рік або два ситуація знову стає фіфті-фіфті. Але сьогодні мова не про дві приставки, а про одну, вірніше про першу або про один... коротше ONE, XBOX One.

Перші враження

Природно, після майже 10 років життя XBOX 360, будь-яке оновлення викликає захват, особливо, якщо це вихід next-gen. Вперше відкривши коробку і запустивши іксбокс відразу отримуєш море вражень. І хороших, і не дуже. Сам ящик, в плані промислового дизайну, не представляє з себе абсолютно нічого.

XBOX One - це щось трохи модніше і красивіше, ніж просто чорна коробка. Одна половина глянцева, інша половина матова, по сторонам ребра системи охолодження. Спереду щілина під диски і сенсорна кнопка включення. Але, в загальному, дизайну майже немає. Не візьмуся судити, погано це чи добре, але виглядає ця коробка непомітно. На відміну від попереднього покоління, XBOX One можна тільки покласти на бік. Якщо поставити на одну з граней, є ймовірність перегріву та інших незручностей. Все це говорить мені про те, що цей ящик потрібно ховати, а не виставляти на показ у вашій вітальні. По крайній мірі, до виходу якихось кастомних бандлів, розмальованих під Star Wars або Halo, зараз Одиниця не притягатиме уваги.

На лівій стороні є один порт USB. На задній частині розміщена купа портів і їх явно більше, ніж було в 360. Тут є гніздо для підключення блоку живлення, який, до слова, просто гігантський. Ні, він звичайно став трохи меншим в довжину, в порівнянні з 360, але трохи ширшим і трохи вищим. Коротше кажучи, від перестановки шила на мило сума не змінюється. Є два додаткових порти USB. Вихід HDMI для підключення до телевізора. Далі - даремний для нашого брата HDMI вхід. У цивілізованих країнах цей вхід використовують для з'єднання сет-топ-боксів з приставкою. Поруч цифровий аудіо-вихід, гніздо RJ-45 для підключення проводового Інтернету і здоровенний пропріетарний роз'єм для підключення здоровенного Kinect по здоровенному кабелю. Коротше, все стало більшим.

Блок живлення являє собою велику чорну коробку, розмір якої зовсім небагато меншим самої консолі. Я, звичайно, перебільшую, але він реально величезний і реально більше попереднього блоку живлення від xbox 360.

Ігри

Найбільшим одкровенням для мене стало те, що ігри на Xbox 360 і Xbox One не сумісні. Так, можливо я слоупок, може не уважно дивився презентацію, читав новини. Але, дозвольте запитати: «What a hell?». Я, звичайно ж, все розумію і навіть звик до таких апгрейд. Вийшов новий телефон, на старий забили. Вийшла нова iOS, чекай перемальовок дизайну всіх основних додатків. Життя гика - це взагалі весь час чекати! Десь в глибині душі я розумів, що навіть незважаючи на те, що геймпади мало чим відрізняються зовні, вони не будуть сумісні. Геймпад від Xbox 360 дійсно не підходить до Xbox One, і з цим ОК. Але, зізнаюся, для мене було певним сюрпризом абсолютна не сумісні ігор. Я дуже довго розмовляв з коробкою, довго вводив запити в магазині ігор, довго гуглив, але ніде так і не знайшов чіткої інформації про те, що мого улюбленого Mortal Kombat 9 немає на Xbox One. Injustice немає на Xbox One. Стареньких Pure, Prototype, Soul Calibur 5 немає на Xbox One. Так що ж це таке? Навіть Guitar Hero немає на Xbox One. Навіщо він потрібен тоді?

Я ось все думаю про розробників GTA V, які випустили гру на, маркетингово висловлюючись, мертву приставку. Адже практично в один час (місяць \ два для маркетологів не термін) вийшла супер очікувана гра і нова консоль, під яку немає цієї гри. Я вже бачу сотні покупців, які повертають Xbox One назад в магазин, зрозумівши, що вона не призначена для цієї гри. Поки не призначена. А далі питання, витрачати купу ресурсів на написання гри під нову архітектуру або писати стрімголов GTA6? Вибачте за чергову порцію ололітики ігрової індустрії, можливо я не тямлю в цьому, але як на мене, думка справедлива.

Але не все так погано, адже не дарма в новій консолі так багато продуктивних драйверів підкинули. Багато хто говорить, і я особисто можу це підтвердити, що дві однакові гри виглядають і граються по-різному, наприклад Fifa 2014.

Приблизний список ексклюзивних ігор для XBOX One: INJUSTICEBelow, Crimson Dragon, Dead Rising 3, D4, Fantasia: Music Evolved, Forza Motorsport 5, Currently untitled Halo game, Killer Instinct, Kinect Sports Rivals, LocoCycle, Powerstar Golf, Quantum Break, Ryse: Son of Rome, Sunset Overdrive.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что такое тест-драйв?
Наступна новина: Чернівці: У Галереї Ратуші ...

КОМЕНТАРІ