8 книг,які всі люблять

8 книг,які всі люблять

08.03.16 13:39 0 1117

Хороша книга - необов'язково повинна бути популярною. Як сказав Дамблдор Гегріду: «Довго ж тобі доведеться сидіти, зачинившись в хатині, якщо хочеш дочекатися, поки тебе всі полюблять».

І хоча ми не напіввелетні-садівники, що ховаються в своїх хатинах, все ж розуміємо, що популярність і якість - це не одне і те ж. Правда, іноді неймовірно популярні книги спростовують це твердження. Ці творіння так майстерно написані, що ви не можете не захоплюватися ними. І не має значення, комедія це, класика або книга для підлітків, - в результаті, ви все одно полюбите їх. Вони - справжні улюблениці публіки. Сьогодні ми розповімо про 8-ох із них і зробить це Романов А. Е. - редактор інтернет-магазину "Феникс-Букс": http://www.phoenixbooks.ru/.

«Убити пересмішника», Харпер Лі

Люди називають «Убити пересмішника» книгою, через яку вони захопилися читанням, тією, що розвинула їх почуття справедливості, першою книгою зі шкільної програми, яка їм дійсно сподобалася. Рекомендуємо для прочитання також і іншу книгу Харпер Лі - «Піди, постав сторожа». Це класичний роман про дорослішання в несправедливому світі, який потряс майже кожного, хто його прочитав. Плюс, герой Скаут (в російській перекладі - Глазастик) настільки чудовий, а світ містечка Мейк в Алабамі настільки детально описаний, що від книги неможливо відірватися. Не дивно, що ця книга - одна з найулюбленіших класичних творів.

«Бійня номер п'ять», Курт Воннегут

Неможливо назвати цю книгу душевною. Вона не призначена для легкого читання, і від неї не піднімається настрій, але людям вона все одно подобається. «Бійня номер п'ять», поза всяким сумнівом, найсмішніша, хоча і трохи дивна, книга про війну і людську жорстокість. Вона ставить під сумнів все, що ви знаєте про час, теорії відносності, прибульців, жорстокість, а почавши, її неможливо перестати читати. Воннегут володіє своєрідним стилем, його твори одночасно неймовірно кумедні і зухвалі.

«Автостопом по галактиці», Дуглас Адамс

Можна сміливо стверджувати, що всі інші науково-фантастичні комедії блякнуть у порівнянні з твором Дугласа Адамса. «Автостопом по галактиці» - перша трилогія, що складається з п'яти книг. У ній йдеться про лагідного землянина Артура Дента і про те, як він подорожує по галактиці в пошуках чашки чаю. Однак ці книги не тільки надзвичайно смішні, в них також зустрічаються досить незвичайні науково-фантастичні поняття, і розповідається про те, що значить бути землянином.

«Гаррі Поттер і філософський камінь», Дж. К. Роулінг

Неможливо говорити про книжки, які всі люблять, і не згадати Гаррі Поттера. Так, існують люди, які не люблять Гаррі Поттера (також, як існують ті, кому не подобається шоколад, дитинчата лінивців і мир у всьому світі), але їх дуже мало. Є в цього хлопчика щось таке, що зачепило нас. Чарівний світ Роулінг настільки яскравий і добре продуманий, герої - милі, а історія - універсальна, що ця книга не може вам не сподобатися.

«Сто років самотності», Габріель Гарсія Маркес

Це одна з найулюбленіших трагікомедій в літературі. Вона розповідає про божевілля, яке передається з покоління в покоління, і про вигадане містечко Макондо, в якому і живуть головні герої. Однак, це щось більше, ніж книга про історію окремої родини, в ній також йдеться про любов і ненависть. Габріель Гарсія Маркес пише просто оманливо. Його історія не проста і не очевидна, але йому вдається зробити так, щоб вона такою здавалася.

«Маленький принц», Антуан де Сент-Екзюпері

Складно пригадати більш милу книгу, ніж «Маленький принц». У ній поєднуються риси казки і байки, проте її неможливо назвати нудною або передбачуваною. Маленький принц живе на далекому астероїді, де єдиною живою істотою крім нього є квітка, і він летить на Землю, щоб поділитися своєю дивною і зворушливою історією. Людям подобається «Маленький принц», тому що це заплутана історія про самотність, кохання, дорослішання, і життя, подане у вигляді дитячої казки.

«Алхімік» Пауло Коельо

Ця книга про те, що потрібно прислухатися до свого серця і слідувати за своєю мрією. Якщо ви вважаєте, що це звучить солодкаво і занудно, то вам ця книга не сподобається. Але якщо ви прихильник всяких психологічних штучок, то ця книга саме для вас. Пауло Коельо написав глибокий і яскравий роман про хлопчика-пастуха, який шукає скарб. Однак, як це водиться, його подорож приймає несподіваний оборот, і читач змушений задуматися, про який саме скарб йдеться.

«Принцеса-наречена», Вільям Голдман

Можливо, деякі люди не люблять «Принцесу-наречену». Але це тільки тому, що їм не до душі пригоди, фехтування, битви, магія, помста, життя, смерть, трохи сексу, чудеса і справжня любов. Це традиційний, захоплюючий, трохи іронічний пригодницький роман. Вільям Голдман перетворив видатну казку Моргенштерна в лихий роман.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Види фільтрів для води
Наступна новина: Декупаж: что это такое?

КОМЕНТАРІ