Яценюк привітав жінок зі святом 8 Березня

Яценюк привітав жінок зі святом 8 Березня

09.03.16 10:44 0 983
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк привітав українських жінок зі святом 8 Березня, яке є «святом весни, надії та любові». Привітання прем’єра поширив урядовий портал. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ніжність і душевна витонченість поєднуються у вас із незламністю і міцністю характеру, твердістю у відстоюванні людських прав і свобод, – відзначив Яценюк. – Українські жінки стали високим взірцем відданості своїй Вітчизні на полі бою з підступним ворогом, у мобілізації народу на захист рідної землі, в організації потужного волонтерського руху. Ваша самопожертва і висока гідність запалює і надихає, підносить і не дозволяє самозаспокоїтися».

Міжнародний жіночий день – щорічне свято, що відзначається 8 березня. Вперше святкувалося в 1909 році в США з ініціативи Соціалістичної партії Америки. Відзначалося в СРСР та країнах радянського блоку як державне свято, в багатьох із них це свято залишилося таким дотепер. 1977 року за радянської ініціативи Організація Об’єднаних Націй оголосила 8 березня Міжнародним днем боротьби за права жінок і міжнародний мир.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопільщина молитовно ...

КОМЕНТАРІ