У Тернополі вшанували річницю від дня народження Тараса Шевченка

У Тернополі вшанували річницю від дня народження Тараса Шевченка

10.03.16 16:31 0 635
Урочистий захід з нагоди 202-річниці від дня народження однієї з найвидатніших особистостей української літератури та мистецтва Тараса Шевченка відбувся 9 березня в обласному центрі. Тернополяни, гості міста, представники місцевої влади, політичних партій та духовенства вшанували пам'ять славетного сина України у «Сквері Кобзаря».

У літературно – мистецькому святі «Кобзареві думи» взяли участь мистецькі колективи Палацу культури “Березіль” ім. Л. Курбаса. Митці відкрили захід, заспівавши українську народну пісню літературного походження «Реве та стогне Дніпр широкий».

Священнослужителі відправили поминальну панахиду за упокій душі Великого Кобзаря.

Молоді люди велично декламували гостре слово Тараса Григоровича, яке стало у наш час як ніколи пророчим і актуальним.

«Він був воїном слова, воїном української ідеї, яку він доносив й популяризував, — наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. — Половину свого життя Тарас Шевченко провів у тюрмах й на засланні, але ніколи не жалкував про обрану ним тернисту дорогу.

як і тоді відстоюючи право на незалежність, багато наших співгромадян перебувають у неволі. Серед них політв'язні Надія Савченко, Микола Карп'юк, Олег Сенцов, які демонструють усьому світові взірець патріотизму та любові до рідної землі. Шевченківських заповідей дотримуються усі наші Герої — це понад 70 тисяч воїнів. Серед них майже 150 полонених, троє хлопців — жителі нашої області. Перед нами постав виклик та я переконаний, що разом ми зможемо змінити на краще не лише Тернопільщину й Україну в цілому».

По завершенню урочистого заходу люди поклали квіти до підніжжя пам'ятника Великого Кобзаря.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: За заволодіння коштами ...

КОМЕНТАРІ