На Вінниччині проведено рейди по вилученню червонокнижних рослин

На Вінниччині проведено рейди по вилученню червонокнижних рослин

10.03.16 21:11 0 594
Протягом доби 7-8 березня працівники комунального підприємства “Муніципальна поліція” вилучили чотири тисячі рослин червонокнижних підсніжників. Про це повідомив начальник підприємства Василь Гайовик.

“Напередодні жіночого свята ми вели посилене чергування. Найбільше порушників на ринку „Урожай“, біля залізничного вокзалу та на квітковому ринку „Юність“. Буває, порушники бачать наших патрульних, кидають квіти і тікають. Але штрафи ми виписуємо від 1340 до 1360 грн. Якщо патрулюємо спільно із представниками екологічної інспекції, то у них є повноваження на протоколи щодо завдання збитків державі. Там штрафи сягають більше 3 тис. грн”, — розповів Василь Гайовик.

За його словами, це - переважно оптова торгівля квітами, а тому аби покарати порушників, товар вилучають. Квіти залишаються як речовий доказ до суду, а після чого — знищуються.

8 березня у м. Вінниці активісти екологічної ліги разом зі співробітниками “Муніципальної поліції” провели рейд по ринках міста з метою виявлення торговців червонокнижними рослинами. У результаті рейду вилучили 130 квітів шафрану Гейфеля.

Додамо, що за статтею 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України) за незаконний збір червонокнижних рослин штраф за одну квітку підсніжника становить від 49 до 62 гривень.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Что собой представляет ...

КОМЕНТАРІ