«Хатинки для птахів» від юних лісівників ДП «Вінницький лісгосп» (+фото)

«Хатинки для птахів» від юних лісівників ДП «Вінницький лісгосп» (+фото)

10.03.16 18:41 0 852
Працівники державної лісової охорони держпідприємств лісового господарства Вінниччини минулоріч разом з членами учнівських лісництв розмістили 2950 шпаківень та синичників.

Лісівники ДП «Вінницький лісгосп» давно співпрацюють зі Стрижавською школою-ліцеєм, яка активно займається екологічним вихованням школярів, природоохоронною роботою. Вже рік функціонує тут учнівське лісництво «Паростки надії».

Цими днями школярі й педагоги Стрижавської школи передали Михайлівському лісництву?ДП «Вінницький лісгосп» біля 200 шпаківень, виготовлених на уроках трудового навчання, з батьками й дідусями в домашніх умовах. Особливо активними в цій благородній справі, як і в попередні роки,є учні початкових класів. Школа давно готувалася до щорічної акції «Хатинка для птаха». На загальношкільній лінійці учні 3-В класу представили цікавий тематичний захід про роль птахів у житті людини, лісу.

Багато потрібної інформації почерпнули діти у спілкуванні з працівниками Михайлівського лісництва ДП «Вінницький лісгосп». В очікуванні пернатих діти при допомозі лісівників-наставників та вчителя трудового навчання Вадима Засіки розвішують шпаківні, синичники та інші «пташині хатинки». Лісівники показали юним друзям лісу, як закріплювати на деревах «пташині будиночки».

Підвищення чисельності комахоїдних птахів в лісових насадженнях стримує масове розмноження шпильково-листогризучих комах.

Сім'я синиць за літо, наприклад, знищує біля 4 тисяч гусениць. А пара горихвісток - 7,5 тисяч. За період годування своїх пташенят синиця-лазорівка знищує 24 мільйони яєчок комах. Пара мухоловок-пеструшок для вигодовування 6 пташенят на протязі 15 днів збирає з навколишніх дерев від 1,0 до 1,5 кілограм комах.

Від імені всіх лісівників ДП «Вінницький лісгосп» лісничий Михайлівського лісництва Василь Орлик щиро подякував дітям, батькам, педагогам Стрижавської школи-ліцею за таку гарну турботу про птахів. Адже успішне розмноження птахів залежить саме від наявності місць для гніздування, достатньої кількості їжі та водойм. Штучним гніздуванням можна регулювати чисельність птахів в період гніздування.

Завдяки співпраці батьків, педагогів, лісівників, діти розуміють, що охорона птахів є важливою справою. Адже лише за останні 10 років під загрозою зникнення перебуває 1220 видів, що становить 10% світової фауни птахів. Близько 90 видів птахів занесено до Червоної книги України. Але нам усім слід завжди пам'ятати, що жодна Червона книга не врятує птахів, якщо кожен з нас не піклуватиметься про їх збереження. Вихованці Стрижавської школи-ліцею конкретними вчинками показують, що вони люблять природу, ліс, вміють турбуватися про птахів.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Світлиці Вінницького ...
Наступна новина: Лучани вшанували ...

КОМЕНТАРІ