Чернівці: На торгівлі акцизними товарами бюджет міста заробив 19 млн. грн.

Чернівці: На торгівлі акцизними товарами бюджет міста заробив 19 млн. грн.

11.03.16 09:46 0 570
Як розповіла начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Чернівецької ОДПІ Людмила Осадчук, упродовж 2016-го року бюджет Чернівців отримав 19,0 млн. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Найбільше податку отримала місцева казна від продажу алкогольних напоїв – 7,0 млн. грн., або 37 відсотків у структурі надходжень з роздрібного акцизу. Надходження від реалізації тютюнових виробів склали 5,0 млн. грн., а від реалізації нафтопродуктів – 6,9 млн. грн.».

На обліку в Чернівецькій ОДПІ перебувають 587 платників акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами ( у т.ч 136 юридичних та 451 фізична особа).

Нагадаємо, що Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VШ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі – Закон №909) з 1 березня 2016 запроваджено систему електронного адміністрування реалізації пального та введення акцизної накладної як обов'язкового електронного документа. Такий документ складається при здійсненні всіх операцій з реалізації пального на внутрішньому ринку.

Відтак, відповідно до підпункту 212.3.4 пункту 212.3 статті 212 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) з урахуванням змін, внесених Законом №909, особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб – підприємців до початку здійснення реалізації пального.

Реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального.

Крім цього, особа, що здійснює реалізацію пального повинна не пізніше 20 березня 2016 року подати до контролюючого органу за основним місцем обліку акт інвентаризації обсягів залишку пального.

Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 117.3 статті 117 Кодексу здійснення суб'єктами господарювання операцій з реалізації пального без реєстрації таких суб'єктів платниками акцизного податку у встановленому порядку, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у розмірі 100 % вартості реалізованого пального.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ