Житомирщина розширюватиме співпрацю зі Словенією

Житомирщина розширюватиме співпрацю зі Словенією

11.03.16 09:29 0 544
Житомир 10 березня, відвідали представники Республіки Словенія: Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Наташа Прах, Почесний консул Республіки Словенія в Україні Майя Мартиненко, Радник з економічних питань Посольства Республіки Словенія в Україні Тарас Притула.

У рамках робочого візиту гості зустрілися з представниками підприємств області, Житомирської торгово-промислової палати.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило наголосив, що такі зустрічі є дуже важливими для обох сторін: «Ми повинні зробити так, аби кожен отримав свій ефект від співпраці, що має принести позитивні результати і дати додатковий поштовх в розвитку обох сторін. У наших намірах розвивати співробітництво у всіх сферах».

«Нашим основним завданням є розвиток економічних зв'язків, – зазначила Наташа Прах. – Я думаю, що це не остання наша зустріч. Ми хочемо почути всі пропозиції, зауваження, варіанти співпраці з нашою країною».

Представники бізнесу Житомирщини цікавилися не лише економічною співпрацею зі Словенією, але й можливістю обміну досвідом у різних сферах, таких як енергоефективність, лісопереробка тощо.

Пані Наташа Прах зауважила про те, що, незважаючи на невелику кількість підприємств-партнерів у Житомирській області, Словенія сподівається на розширення співпраці та збільшення товарообороту.

Довідково:

Зовнішньоторговельний оборот області з Республікою Словенія за 2015 рік склав 654,4 тис. дол. США. Обсяг експорту порівняно з 2014 роком зменшився на 2,2% та склав – 433,8 тис. дол. США. Основними статтям експорту є вироби з чорних металів – 62,3% та деревина і вироби з деревини – 37,2%.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: На торгівлі ...

КОМЕНТАРІ