У Тернополі вшанували пам'ять Тараса Шевченка покладанням квітів та літературними читаннями

У Тернополі вшанували пам'ять Тараса Шевченка покладанням квітів та літературними читаннями

11.03.16 14:00 0 532
9 березня відзначається 202-річниця від дня народження відомого українського поета, письменника, художника та громадського діяча Тараса Шевченка. З метою вшанування пам’яті Кобзаря міський голова Сергій Надал разом із представниками громадськості поклав квіти до пам’ятника Тараса Шевченка. Опісля біля монументу відбулося літературно-мистецьке свято.

«Кобзар» великого Шевченка має стати настільною книгою кожного українця, небайдужого до долі своєї вітчизни. Він бачив неправду, кликав до активної боротьби за справедливу Україну, де кожен мав би відчувати себе господарем, - зазначив перед присутніми очільник Тернополя. - Пам’ятаймо, що ніколи не буде «доброго пана» для українця, якщо він сам не дбатиме про свою родину, свою громаду, свою Україну. Адже ми живемо на своїй Богом даній землі».

Зазначимо, що з метою увічнення творчої спадщини Тараса Шевченка, впродовж березня у школах Тернополя будуть демонструватися малюнки, ілюстрації до творів Кобзаря, а вчителі проведуть цикл інформаційно-просвітницьких бесід, виховних годин, літературних читань та літературно – музичних композицій «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Жителя Рівненщини,який ...

КОМЕНТАРІ