У Тернопільському обласному державному архіві відкрили виставку,присвячену Великому Кобзареві

У Тернопільському обласному державному архіві відкрили виставку,присвячену Великому Кобзареві

11.03.16 09:28 0 546
Тематичну виставку, присвячену життю й творчості генія українського народу Тарасові Шевченку, урочисто відкрили 10 березня у Тернопільському обласному державному архіві. У вказаному заході взяли участь представники влади, преси, громадських організацій, а також пересічні тернополяни.

«Наш незабутній пророк, геній і майстер слова Тарас Григорович відіграв незаперечну роль у становленні української нації, — підкреслив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. — «Борітеся й поборете, вам Бог помагає…», рядки його творчості допомагають нашим хлопцям на Сході вистояти у боротьбі з агресором. Не зважаючи на всі випробування, Тарас Шевченко залишався оптимістом й невтомно пророкував кращу долю для України. Він завжди буде для нас прикладом мужності й незламного патріотизму».

На стендах тематичної виставки представлені роботи відомого тернопільського фотомайстра Ігоря Крочака. На світлинах зображені пам'ятники та меморіальні дошки, присвячені Великому Кобзареві.

Окремим відділенням представлені видання найвідомішої збірки «Кобзар», датовані різними роками. Найдавніша з них була видана у 1920 році.

У іншій частині експозиції — матеріали дослідження життя й творчості Тараса Шевченка.

Емоційні рядки з поезій Тараса Шевченка проникливо декламували діти працівників Тернопільського обласного державного архіву. Один з учасників виступу заграв на сопілці мелодію пісні «Реве та стогне Дніпр широкий».

Наприкінці заходу школярів чекав приємний сюрприз — заступник голови ТОДА Юрій Юрик, заступник голови обласної ради Любомир Крупа й директор обласного державного архіву Федір Полянський вручили їм подарунки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что же такое монтажная ...
Наступна новина: Житомирщина розширюватиме ...

КОМЕНТАРІ