Подвиг Шевченка пам`ятають на Тернопіллі

Подвиг Шевченка пам`ятають на Тернопіллі

11.03.16 15:19 0 922
Низько схиляємо голову перед неперевершеною величчю геніального українського літератора та митця Тараса Григоровича Шевченка. У ці дні до його постаті, як до живильного джерела духовності й чистоти, звертаються мільйони людей, незалежно від національності й віросповідання, щоб у котрий раз відчути незбагненну міць величного Тарасового слова.

У спадок Шевченко залишив нам відкриту книгу любові й боротьби. Народ знає її, переповідає із уст в уста – читає з пам'яті. В цьому - невмирущість поета.

З-поміж безлічі книг, з якими має справу історія світової літератури, поодиноко виділяються ті, що ввібрали в себе науку віків і мають для народу заповітне значення.

До таких належить «Кобзар» - книга, яку народ український поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних духовних скарбів.

Дивовижна доля цієї книги. Поезії, що входять до неї, сплелись на тернистих дорогах поетового життя, писались то в мандрах, то в казематах, мережились при світлі білих ночей Півночі, і в пісках Закаспійських пустель.

Хоч більшість поезій написані поза межами рідного краю, наскрізно струменить в них світлий образ Дніпра та українських степів.

Жителі Тернопільщини свято бережуть пам'ять про великого Кобзаря. Вшановуючи легендарного сина України, працівники відділу обслуговування 5-11 класів провели огляд літератури книжково-ілюстративної виставки «Кобзарева світлиця», приуроченої до 202-ї річниці з дня народження Т.Шевченка. Радимо звернути увагу на нові видання про життя та творчість Кобзаря: О.Я. Кониський «Тарас Шевченко-Грушівський. Хроніка його життя», «Україна Тараса Шевченка» (у III-х томах), Б.Лепкий «Життєпис Тараса Шевченка», Л.Цуріка «Тарас Шевченко. Невідомі сторінки» та інші.

Підготувала Загородна С. В. – бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-11 класів

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі козівська ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ