У Рівненській області рятувальники проводять роботу щодо навчання населення правилам пожежної безпеки у побуті

У Рівненській області рятувальники проводять роботу щодо навчання населення правилам пожежної безпеки у побуті

11.03.16 18:51 0 661
З метою організації та проведення агітаційно-масових заходів, що направлені на запобігання випадків загибелі людей у вогні та під час виникнення різного виду надзвичайних ситуацій, підняття рівня обізнаності населення вимогам правил безпечної життєдіяльності, співробітниками підрозділів Головного управління ДСНС України у Рівненській області постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо основ безпеки життєдіяльності та забезпечено інформування населення про стан пожежної безпеки в регіоні.

Так, 10 березня співробітниками Костопільського районного сектору ГУ ДСНС було проведено відпрацювання житлового сектору села Звіздівка.

Насамперед, рятувальники відвідали оселі соціально незахищених верств населення: літніх людей, одиноких громадян та тих, котрі входять до так званої «групи ризику». У даної категорії населення питання забезпечення пожежної безпеки помешкань, ремонти електрообладнання та пічного опалення стоять далеко не на першому місті, і, як свідчить статистика, трагедії найчастіше виникають саме в таких оселях.

Під час відвідування помешкань було виявлено значні порушення правил пожежної безпеки, зокрема у влаштуванні пічного опалення. Також в оселях деяких громадян знаходились оголені дроти електромережі, люди використовували саморобні нагрівальні прилади, курили в кімнатах та складали дрова біля печей. Рятувальники пояснили господарям можливі наслідки нехтування правил безпеки та допомогли ліквідувати виявлені порушення.

Усім селянам працівники ДСНС вручили пам’ятки на протипожежну тематику з вказаними заходами застережливого характеру.

«Заходи, що вживаються нашими рятувальниками, спрямовані на те, аби зосередити увагу населення на більш відповідальному ставленні до вимог пожежної безпеки, що, в свою чергу, допоможе зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них», - зауважив начальник ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Что представляет собой ...

КОМЕНТАРІ