Вінничина: на Шаргородщині урочисто відкрито пам’ятник Великому Кобзарю (+фото)

Вінничина: на Шаргородщині урочисто відкрито пам’ятник Великому Кобзарю (+фото)

11.03.16 14:40 0 578
В історії народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким є для України ім'я безсмертного Кобзаря – Тараса Шевченка.

На початку березня вся громадськість України вшановує велику дату, не просто людини, поета, а Великого українського пророка безсмертного Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка, який оспівав і прославив свій народ, подарував йому поезію буремної сили і животворчої наснаги.

09 березня поточного року в центрі міста Шаргород, по вулиці Героїв Майдану, відбулись урочисті заходи з нагоди відкриття пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.

У заходах взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Роздоба, міський голова Ігор Винокур, заступник голови районної ради В.Федоришин, голова ВО «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка В.Пастушенко, керівники підприємств, установ та організацій району з членами їх колективів, представники політичних партій та громадських організацій району, учні місцевих загальноосвітніх навчальних закладів.

Також в заходах взяв участь заслужений художник України, член Національної спілки художників України, скульптор, автор пам'ятника - Володимир Оврах.

Урочисту частину відкрив Народний аматорський хоровий колектив районного Будинку культури з твором Т.Г.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

Вітаючи учасників урочистого мітингу, перший заступник голови райдержадміністрації В.Роздоба зазначив:«Для кожної країни були знакові події, які зміцнювали розуміння того, що треба бут и одним народом, одним цілим, щоб бути сильними і відстояти свою незалежність. Доля наша непроста. Боротьба за єдину демократичну соборну Україну продовжується. Саме в наш час відбувається становлення нашої нації.

Цей пам'ятник Шевченку є світлим символом волелюбності України та яскравим свідченням вільної, демократичної і незалежної Української держави. Переконаний, що саме такою хотів би бачити Україну Шевченко».

Міський голова І.Винокур, з ініціативи якого повстав в центрі міста величавий пам'ятник Великому Кобзарю зазначив, що у всі найважчі часи нашої історії, Шевченкове слово допомагало українцям вистояти, надихало на боротьбу за свободу, незалежність і звільнення від поневолювачів.

Україна переживає найдраматичніший період за всі роки незалежності. Наша Вітчизна зазнала нечуваної в цивілізованому світі підступної атаки з боку Росії, котра намагається знищити європейський поступ українського народу і розколоти Україну, спроба зламати волелюбний дух українського народу й повернути його в минуле.

Але волю народу України нікому не спинити! Бо наш вибір — розбудова міцної демократії, яка посяде достойне місце в родині європейських держав. Якщо б Шевченко жив в теперішній час, він був би у першому ряду цього великого змагання.

Голова ВО «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка В.Пастушенко зауважив: «Відкриваючи цей пам'ятник, ми заохочуємо наших нащадків прагненням до волі, до самовияву, до національної незалежності та до волі для всіх людей, а також не тільки на але й на всі грядущі часи ми зараз даруємо нашим потомкам цю постать Тараса Шевченка, Кобзаря України та Борця за Волю, щоб увічнити віру людини в кінцеву перемогу волі».

Почесне право перерізати стрічку надали першому заступнику голови районної державної адміністрації Валерію Роздобі та міському голові Ігорю Винокуру.

Зворушливий уривок із твору Т. Г. Шевченка «І мертвим і живим» виконав лауреат другої премії обласного конкурсу читців «Кобзар і Україна» 2015 року, переможець районних конкурсів читців 2015 та 2016 років, учень Слободо-Шаргородської СЗШ І-ІІІст. Ілля Паламарчук.

Впродовж всього заходу ведучі зупинялись на поетичних творах та на мудрому геніальному слові Великого Кобзаря.

Вшановуючи пам'ять Т. Г. Шевченка, учасники урочистого зібрання поклали корзини з квітами до підніжжя величного пам'ятника .











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні прийняті нові ...
Наступна новина: Буковина: «Ямаха» дала маху…

КОМЕНТАРІ