Етапи виготовлення гранітних пам'ятників

Етапи виготовлення гранітних пам'ятників

11.03.16 16:45 0 686

Після смерті близької людини сім'я і друзі хочуть увіковічнити його пам'ять назавжди. Найпростіший спосіб це зробити - придбати і встановити якісний пам'ятник, дивлячись на який можна буде згадувати особистість і життя покійного. Якщо основне завдання в тому, щоб створити такий монумент, який би зберіг свою форму на довгі роки, то з усіх матеріалів залишається тільки граніт.

Особливості граніту:

  • Твердість, яка дозволяє зберігати форму протягом багатьох років;
  • Довгий термін експлуатації;
  • Можливість створити будь-яку форму, єдине обмеження в тому, що не можна вирізати занадто дрібні візерунки;
  • Економічність, для порівняння мармур дорожче граніту, а всі решта аналоги поступаються по практичності;
  • Велика вага. Це одночасно означає і стійкість і необхідність перечекати рік, поки земля дасть усадку.

У граніті золота середина - низька ціна, високого якість і дуже красивий і оригінальний дизайн. Це відмінний спосіб увіковічнити родича чи друга, віддавши йому останню шану. До речі, замовити якісний пам'ятник із граніту ви можете в компанії "Світанок": http://svit-granitu.com.ua/.

Правильний вибір

Для початку необхідно почекати рік після смерті близької людини, і лише потім вибирати пам'ятник. Необхідно це для того, щоб земля дала усадку, і на місце можна було розташувати велику вагу. Також це є великим плюсом. Тому що родичі відходять після втрати і похорону, а також відновлюють свої емоції і матеріальні можливості після даної трагедії.

Найпершим етапом виготовлення гранітного пам'ятника є конкретний вибір моделі. Краще клієнтові не самостійно зупинятися на певному варіанті, а скористатися порадами професіоналів. Фахівці легко можуть дати необхідну консультацію, але для цього їм необхідно оцінити місце поховання. Після проведення огляду майстр вислуховуює особисті побажання замовника і намагається їм відповідати.

Може бути обрана різноманітна форма, змінені розміри, а також додані візерунки, місця під фотографії або оригінальне забарвлення. Вибір також залежить від матеріальних можливостей, не варто викладатися повністю і спустошувати гаманець, проте і надмірно економити на пам'яті про близьких також погано, золота середина в кожному критерії є найкращим варіантом.

Спочатку граніт являє собою породу, яка знаходиться в землі. Робочі добувають його і фасують по спеціальним блокам. Надалі вони обробляють його, по можливості відокремлюються домішки. Потім блоки розрізають на однакові прямокутні частини. Саме вони є початковим матеріалом для будь-якої гранітної споруди і для пам'ятника в тому ж числі.

Завдяки сучасному розвитку техніки видобуток граніту відбувається досить просто. На кар'єрі працюють не тільки люди, а й крани, екскаватори та бурильні установки.

Обробка граніту

У первісному вигляді граніт являє собою зернисту поверхню, тому необхідно починати будь-який витвір мистецтва, до яких також відносяться пам'ятники і монументи, зі шліфування. Відбувається це за допомогою спеціальних інструментів, які підбираються залежно від щільності і твердості конкретного блоку. Фахівці стверджують, що для ідеального результату необхідно знайти індивідуальний підхід в кожному окремому випадку.

На останньому етапі однакові шліфовані квадратні або прямокутні плити перетворюються в окремі витвори мистецтва. Працюють над ними справжні фахівці, які проявляються художній смак і намагаються реалізувати всі побажання замовника.

Для любителів економії є кілька типових проектів, вони не відрізняються деталізацією, але досить лаконічно і красиво виглядають на своєму місці. У виняткових випадках замовляють ручну роботу. Якість перших і других пам'ятників однакова, проте для тих, хто хоче дійсно увіковічнити своїх близьких унікальним пам'ятником різниці видно відразу.

Ще на попередньому етапі вся робота може бути закінчена, але більшість замовників намагаються надати роботі особливості і додати рис покійного. Найпростіше це зробити за допомогою фото, воно легко додається до композиції. Картину можна змінювати в міру вицвітання, адже монумент може експлуатуватися протягом 60 років, а жодне фото такого терміну не витримає. Активно використовується і варіант додавання бюсту покійного. Це коштує значно дорожче, але і виглядає розкішніше. Виготовляється подібна прикраса з іншого матеріалу і просто з'єднується з гранітом.

Сучасні пам'ятники дозволяють увіковічнити людину не тільки в серцях його близьких, але і в історії, адже вони чудово виглядають, володіють відмінним рівнем якості, а також не надто сильно вдаряють по гаманцю.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернівці: Електронні ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ