На базі регіонального кардіоцентру Вінниччини торік підготували майже 500 лікарів (+фото)

На базі регіонального кардіоцентру Вінниччини торік підготували майже 500 лікарів (+фото)

15.03.16 15:56 0 542
У Вінницькій області проводиться значна робота з налагодження етапності в наданні допомоги хворим на серцево-судинну патологію. З цією метою на базі регіонального кардіоцентру торік підготували майже 500 лікарів первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги. Про це на апаратній нараді в голови облдержадміністрації поінформувала директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович.

Вона також торкнулась питань інтеграції в єдиний медичний простір двох лікарень «Укрзалізниці» (Вапнярська та Вінницька) та зниження показників смертності хворих області від серцево-судинної патології. Посадовець окреслила пріоритети розвитку галузі у наданні кардіологічної та кардіохірургічної служби.

«Проводяться триденні семінари для кардіологів і лікарів загальної практики сімейної медицини. Окрім лекцій вони на практиці дивляться, як надається допомога хворим із серцево-судинною патологією та самі беруть участь у лікуванні пацієнтів. Як результат – значна кількість районів починає направляти пацієнтів від 45 років на планові коронарографії. Загалом торік на базі існуючого регіонального кардіоцентру виконано 423 планові та 477 екстрених коронарографій, при інфаркті міокарду виконано 327 стентувань, а також 166 планових стентувань,встановлено 72 електрокардіостимулятора третій рік поспіль для функціонування центру з обласного бюджету виділяється 2 млн. грн.», — повідомила Людмила Грабович.

З метою покращення доступності первинної медичної допомоги, у минулому році в області позапланово було відкрито 6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини (по 1-му закладу в Іллінецькому, Оратівському, Томашпільському і Бершадському районах та 2 амбулаторії у м. Вінниця ).

Окремо посадовець зупинилась на інтенсифікації діяльності первинної ланки та стаціонарної допомоги: «В області досягнутий достатній рівень забезпеченості стаціонарозамінними формами медичної допомоги. Забезпеченість ліжками денного стаціонару по області становить 23,3 на 10 тисяч населення (по Україні – 14,4 на 10 тис. населення)», - повідомила Людмила Грабович.

Вона наголосила, що пріоритетними напрямками роботи Департаменту у 2016 році такі:

- покращення мобільності та оперативності в наданні невідкладної медичної допомоги;

- продовження реалізації Національного проекту «Вчасна допомога» щодо якості надання екстреної медичної допомоги населенню;

«На сьогоднішній день проблемними залишаються питання невідповідності існуючої структури ІІІ рівня медичної допомоги реальним потребам у високоспеціалізованій медичній допомозі та недотримання суб'єктами господарювання правових відносин для окремих видів надання спеціалізованої медичної допомоги ІІ рівня», - зауважила Людмила Грабович.

Презентація.pptx



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: 12 ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ