Вінницька делегація в Румунії відвідала парк «Трансагрополіс» та домовилась про співпрацю між територіальними громадами регіонів (+фото)

Вінницька делегація в Румунії відвідала парк «Трансагрополіс» та домовилась про співпрацю між територіальними громадами регіонів (+фото)

15.03.16 08:07 0 566
У рамках візиту представників Вінницької області до Ясського повіту Румунії подільська делегація ознайомилась із завершенням будівництва агроіндустріального парку «Трансагрополіс», запуск в експлуатацію якого орієнтовно очікується восени поточного року.

Створення такого парку є результатом впровадження проекту «Трансагрополіс – підтримка транскордонного агробізнесу», у реалізації якого Вінниччина є партнером. Вартість проекту становить 5,6 млн. євро, з яких 2,8 млн. євро - грант Європейського Союзу.

На парк укомплектований обладнанням, завершуються роботи по облаштуванню меблями та набору персоналу, а водночас відбувається напрацювання умов, на яких він буде експлуатуватись.

«Трансагрополіс» став першим кроком до єдиної системи вирощування, переробки та маркетингу з поля до кінцевого споживача. Тож цей проект дасть можливість аграріям Вінниччини розвивати торгівлю з Румунією та Молдовою і приєднатися до транскордонної мережі економічного співробітництва в галузі сільського господарства, її переробних галузей та маркетингу.

Також задля ознайомлення з реформою місцевого самоврядування в Румунії та поглиблення міжрегіональної співпраці, члени вінницької делегації відвідали комуну Мірославешти Ясського повіту, де провели зустріч з примаром комуни та місцевим депутатським корпусом.

Ознайомившись з діяльністю органу місцевого самоврядування, системою його фінансування та кращими проектами, реалізованими тут за сприяння ЄС, вінничани домовилися про налагодження співпраці між комуною Мірославешти та смт. Стрижавка. Відповідна угода про співробітництво буде підписана вже під час офіційного візиту румунської делегації на Вінниччину в квітні поточного року.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: «Мама,тато,я - ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ