Реалізовано на забій худоби та птиці в живій вазі 16,2 тис. тонн, що на 0,3 тис. тонн (1,9%) більше минулого року, вироблено 70,8 тис. тонн молока, що на рівні минулорічного, яєць 63,0 млн штук, що на 3,8 млн штук (6,4%) більше.
За інформацією головного управління статистики в Житомирській області за січень-лютий 2016 року індекс виробництва валової продукції тваринництва у всіх категоріях господарств склав 101,9% до минулорічного, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах – 109,1%, в господарствах населення – 100,4%.
В сільськогосподарських підприємствах вироблено 15,1 тис. тонн молока, що на 0,8 тис. тонн (5,6%) більше минулого року, середній надій на корову становить 654 кг молока, що на 79 кг (13,7%) більше минулорічного.
Реалізовано на забій худоби та птиці в живій вазі – 2,3 тис. тонн, ( на 0,1 тис. тонн (4,5%) більше), вироблено яєць 11,4 млн штук, що на 1,1 млн (8,8%) менше.
Отримано 27186 ц продукції вирощування худоби та птиці в живій, що на 4090 ц (17,7%) більше минулорічного показника. Показники продуктивності худоби на вирощуванні і відгодівлі в сільгосппідприємствах області за січень-лютий склали 517 г середньодобового привісу великої рогатої худоби та 527 г свиней.
Щоденне збільшення виробництва молока до рівня минулого року відмічалось у 9-ти районах, у 6-ти районах виробництво збережено на минулорічному рівні. Щоденний надій від корови становить 12,2 кг молока, що на 0,4 кг більше показника минулого року. Найвища продуктивність у господарствах Брусилівського району – 18,2 кг молока на корову (на 3,0 кг більше), Попільнянського – 17,0 кг (на 1,5 кг більше).
Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Закарпатські рятувальники ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...