Сергій Надал: «Український народ буде сильним,а Україна перемагатиме,поки у нас є така Церква,такі духовні наставники!»

Сергій Надал: «Український народ буде сильним,а Україна перемагатиме,поки у нас є така Церква,такі духовні наставники!»

15.03.16 08:04 0 533
70 років тому Українська греко-католицька церква почала переживати одну із найтрагічніших сторінок в історії церкви. Адже 8-10 березня 1946 року у Львові відбувся так званий «Львівський собор», інспірований комуністичним режимом, який насильно проголосив ліквідацію УГКЦ. Після цього 43 роки УГКЦ перебувала у підпіллі аж до офіційного відновлення діяльності у 1989 році.

Вшановуючи пам'ять усіх репресованих священників, а також згадуючи цю сумну сторінку в історії УГКЦ, у Архикатедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці спільно молилися представники духовенства та тернополяни. Міський голова Сергій Надал звернувся до присутніх та висловив подяку Церкві та святим отцям, які підтримували і підтримують українців у найскладніші періоди історії.

«У ці дні ми згадуємо сумні не лише для греко-католиків, але й для всього українського народу події псевдо собору 1946 року. 70 років тому радянський режим спробував знищити духовні основи українського народу, - зазначив очільник Тернополя. - Тисячі греко-католицьких священників, сотні тисяч простих мирян піддалися гонінням, потрапили в ув’язнення, втратили здоров’я та життя. Ці муки наші святі отці, зокрема наш великий земляк Патріарх Йосип Сліпий, приймали тому, що вірили у перемогу Добра, у відновлення Незалежної соборної української держави. Саме з відродження богослужінь підпільними греко-католицькими священиками наприкінці 1980-х почалося реальне становлення української Незалежності. Відправи за полеглих січових стрільців, вояків УПА, стали настільки масовими, що їм не могла протидіяти навіть авторитарна радянська репресивна машина. Легалізація УГКЦ у 1989 стала провісником швидкого кінця найбільшої безбожної анти людської імперії 20-го століття. Діяльність УГКЦ — це приклад жертовності заради великої місії служіння Богу і своєму народу, про який ми завжди пам’ятаємо».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Луцьк: розпочато демонтаж ...

КОМЕНТАРІ