Іран не планує заморожувати видобуток нафти – міністр

Іран не планує заморожувати видобуток нафти – міністр

15.03.16 12:33 0 931
Іран не планує заморожувати видобуток нафти, що ставить під загрозу угоду, досягнуту в лютому між Росією та Саудівською Аравією, яка має на меті стримування падіння світових цін на цей продукт. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Міністр нафти Ірану Біджан Зангане відзначив в інтерв’ю Press TV 13 березня, що інші країни-виробники нафти мають «залишити нас у спокої».

Зангане додав, що Тегеран розглядатиме такі пропозиції лише після того, як його видобуток сягне 4 мільйонів барелів на день – рівня, який Іран мав до запровадження міжнародних санкцій через побоювання з приводу його ядерної програми. Іран прагне відновити свою втрачену частку ринку, наголосив Зангане.

За даними Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), поточне виробництво Ірану становить від 2,8 млн до 3,5 мільйона барелів на день.

Росія та Саудівська Аравія уклали угоду про скорочення видобутку, до якої також приєдналися Венесуела й Катар. Ці заходи мають стабілізувати ціни, які впали на дві третини від пікових значень, зафіксованих у середині 2014 року, коли за барель марки Brent давали 115 доларів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 18 млн. грн. ...
Наступна новина: На Тернопіллі типова ...

КОМЕНТАРІ