На Вінничині життя як дар Божий в епоху науково-технічної революції і техногенних катастроф. До 30-х роковин Чорнобильської та 5-річчя Фукусімській трагедій (+фото)

На Вінничині життя як дар Божий в епоху науково-технічної революції і техногенних катастроф. До 30-х роковин Чорнобильської та 5-річчя Фукусімській трагедій (+фото)

16.03.16 17:11 0 620
З метою розвитку регіонального і європейського богословсько-філософського діалогу у питаннях екологічної етики і моралі під такою назвою 9 березня 2016 року у м. Мінськ (Республіка Білорусь) у міжнародному освітньому центрі відбувся міжнародний конфесійний семінар, у якому взяв участь начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький.

Захід відбувся у формі діалогу експертів, громадськості, кандидатів богослов'я Республіки Білорусь, представників Білоруської Православної Церкви, Римсько-католицької Церкви, прогресивного іудаїзму та євангельських християн баптистів Республіки Білорусь,

Виступи доповідачів були присвячені осмисленню уроків техногенних катастроф сучасності (Чорнобиль, Фукусіма), формуванню екологічної свідомості в релігійних громадах та в повсякденному житті віруючих.

Ігор Салецький поділився досвідом роботи Вінницької облдержадміністрації з релігійними організаціями, розповів про реалізовані та заплановані державно-церковні проекти та заходи.

За його словами, органи державної влади на Вінниччині намагаються виробити таку модель взаємовідносин, яка б відповідала державній політиці, враховувала рекомендації та стандарти Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо релігійної і національної терпимості в демократичному суспільстві, що дозволить створити міцне підґрунтя для побудови партнерських відносин між релігійними організаціями різних конфесій, представниками різних національностей та органами державної влади і буде слугувати розбудові громадянського суспільства.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ