Волинська область: піротехніки ДСНС знешкодили 2 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни

Волинська область: піротехніки ДСНС знешкодили 2 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни

16.03.16 12:25 0 574
13 березня групою піротехнічних робіт проведені роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів, що були виявлені напередодні.

Так, 10 березня, о 10:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення предмету, схожого на вибухонебезпечний, під час проведення земляних робіт свідомим громадянином у селі Садів Луцького району.

Фахівці ДСНС ідентифікували небезпечну знахідку як артилерійський снаряд часів Другої світової війни калібром 76 мм. Місце, де виявлено боєприпас, було огороджено та забезпечено його охорону.

Того ж дня, до рятувальників зателефонував чоловік, який повідомив про виявлення під час прогулянки на узбіччі траси Луцьк-Дубно підозрілого предмету, який піротехніки класифікували як артснаряд.

Шляхом контрольованого підриву, вибухонебезпечні предмети знищено.

Загалом, на Волині з початку року піротехніки УДСНС України у Волинській області вилучили та знешкодили 39 вибухонебезпечних предметів, 20 з них лише за минулий тиждень.

Рятувальники закликають громадян: якщо ви помітили вибухонебезпечний предмет або щось ззовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»!

Не зачіпайте його!

Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце.

Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється торкатися і пересувати його; заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Діти з Тернопільщини ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ