Волинська область: рятувальники застерігають: не паліть суху траву!

Волинська область: рятувальники застерігають: не паліть суху траву!

16.03.16 18:52 0 635
Працівники У ДСНС у Волинській області продовжують проводити профілактичну роботу щодо попередження пожеж в екосистемах, що виникають внаслідок випалювання сухої трави, залучаючи до співпраці працівників екологічної інспекції, соціальної служби.

Так, 15 березня під час проведення відпрацювання Носачевичівської сільської ради співробітники Рожищенського РВ Управління ДСНС України у Волинській області вкотре нагадали мешканцям сільської місцевості основні правила пожежної безпеки. Пенсіонерам, одиноким громадянам літнього віку - звернули увагу на дотримання вимог при використанні приладів опалення, чоловіків-курців застерегли від паління в ліжку, а з тими, хто на дворі вже спалював сміття після проведення господарських робіт наголосили, що існують правила, яких потрібно дотримуватися.

Для підвищення рівня обізнаності селян рятувальники розповіли, що більшість пожеж на торфовищах та лісах, як правило, трапляється внаслідок випалювання сухої трави. Допоки господарі позбуватимуться таким чином торішньої рослинності, існує постійний ризик поширення вогню на розташовані поруч лісові насадження, торфовища, житлові та господарські будівлі, залізничні колії та лінії електропередач.

Працівники Служби Порятунку закликали волинян бути обачними і дотримуватися правил пожежної безпеки і не спалювати сухої трави та сміття, бо це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести не лише до масових загорань різних будівель, вони зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також, згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії громадяни несуть адміністративну відповідальність.

Подібні рейди будуть тривати і надалі.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ