Від початку року на пожежах в Україні загинуло 12 дітей

Від початку року на пожежах в Україні загинуло 12 дітей

16.03.16 10:56 0 545
Щороку в Україні виникають тисячі пожеж, на яких гинуть сотні людей, у тому числі дітей. Так, від початку 2016 року на пожежах загинуло вже 12 дітей. В порівнянні з аналогічним періодом 2015 року — 9 дітей. Загалом впродовж минулого року в Україні внаслідок пожеж загинуло 60 дітей.

Зокрема, 9 березня, під час ліквідації пожежі у житловій чотирнадцятиповерхівці по проспекту Маршала Жукова, 31 в місті Харків вогнеборці врятували хлопчика, 2000 року народження, котрий перебував у квартирі сам. З діагнозом отруєння чадним газом бригадою медиків хлопчика було доставлено до 1-ї міської лікарні.

5 березня, в ході ліквідації пожежі в житловому будинку по вул. Івана Сідька у місті Миколаїв врятовано двох дітей. Як з'ясувалось, в сім’ї виховуються двоє хлопчиків, 2010 та 2012 років народження. Одного з них, до прибуття рятувальників, із задимленого будинку вивела сусідка. Другий хлопчик самостійно вийшов на подвір’я з тильного боку помешкання.

26 лютого, під час ліквідації пожежі на другому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку в місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області вогнеборці врятували двох неповнолітніх дітей, які проживали поверхами вище та не змогли самостійно залишити власні домівки через сильне задимлення сходової клітини.

Зазвичай більшість трагічних випадків виникає саме тоді, коли діти залишаються вдома самі, без нагляду дорослих. Саме тому рятувальники ДСНС України звертаються до батьків з проханням дбати про безпеку своїх дітей.

Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом тощо. Знайдіть декілька хвилин на розмову з дітьми про елементарні правила безпеки під час перебування вдома. Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.

Пам`ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Із зони АТО повернулось ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ