В Житомирській області представники Світового банку відвідали Народицьку громаду

В Житомирській області представники Світового банку відвідали Народицьку громаду

16.03.16 13:37 0 544
Вчора, 14 березня, до Народицького району завітали консультант Світового банку Віліам Ділінжер та спеціаліст з питань державного сектору Світового банку в Україні Ірина Щербина. Мета візиту – на місці побачити, як і чим живе об'єднана територіальна громада.

Одним з основних питань, яке цікавить представників Світового банку, є функціонування об'єднаних територіальних громад, їх місцеві бюджети, фінансова спроможність та міжбюджетні відносини.

Віліам Ділінжер зазначив, що так як Народицький район – один із перших в Україні об'єднався у громаду, тому їх дуже цікавить, як саме побудований бюджет громади і чому весь район вирішив перейти у одну об'єднану громаду.

«Із 15 сільських рад, які були в районі, тільки 6 були самодостатні, в інших фінансова спроможність не дозволяла вирішувати ніякі питання, крім виплати заробітної плати апарату сільських рад. Тому потрібно було сконсолідувати свої кошти із 15 сільських, 1 селищної та 1 районної рад в один бюджет», – розповів голова селищної ради Анатолій Леончук.

Голова райдержадміністрації Віктор Пащук та голова селищної ради Анатолій Леончук доповіли Віліаму Ділінжеру, які причини посприяли об'єднанню у територіальну об'єднану громаду та яким чином вплинула ця адміністративна реформа на місцевий бюджет, соціальну, освітню та інші сфери життя Народиччини. Були також зазначені перспективи громади на майбутнє.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За два місяці 2016 року на ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ