На Тернопіллі голова Теребовлянської РДА вручив матерям перші свідоцтва про народження дитини,які тепер видаватимуться безпосередньо у пологовому відділенні

На Тернопіллі голова Теребовлянської РДА вручив матерям перші свідоцтва про народження дитини,які тепер видаватимуться безпосередньо у пологовому відділенні

16.03.16 11:51 0 584
У серпні 2015 року в Україні був запрезентований новий сервіс Міністерства Юстиції, який дає можливість отримати свідоцтво про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку протягом 24 годин. такі свідоцтва вперше отримали і у Теребовлі. Привітав чотирьох мам, які днями стали щасливими матусями трьох донечок і синочка, голова Теребовлянської районної державної адміністрації Юрій Ништа.

За словами начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби (ДРАЦС) Теребовлянського районного управління юстиції у Тернопільській області Наталії Свинарчук, прийом документів та видача свідоцтв у приміщенні медичного закладу здійснюється працівниками відділу ДРАЦС.

Наталя Олексіївна пояснила, що процедура не є складною. Для цього батькам або родичам потрібно подати такі документи:

- паспорт батька;

- паспорт матері;

- свідоцтво про шлюб (якщо батьки перебувають у шлюбі);

- медичне свідоцтво про народження.

Урочисто вручили матерям свідоцтва про народження дітей голова РДА Юрій Ништа, керівник апарату РДА Марія Чех та головний лікар комунальної установи Теребовлянської районної ради „Теребовлянська районна центральна лікарня” Михайло Никеруй.

Медичний персонал та батьки вважають нововведення дуже зручним. З його появою зникає потреба у громіздкій „паперовій” роботі, яка у без того непростий для сім'ї післяпологовий період припадає на батька. Новація економить батькам новонародженої дитини багато часу, адже потрібно принести у пологове відділення лише декілька документів.

Юрій Ништа подякував керівникам за впровадження такої необхідної процедури та привітав теребовлянок із народженням чудових малюків, щиро бажаючи їм мирного неба, здоров'я та благополуччя.

Довідково. Якщо батьки не використувують можливість отримати свідоцтво про народження у пологовому відділлі вони можуть звернутися у відділ ДРАЦС або виконавчий комітет міської/сільської ради за місцем проживання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ