Степан Барна: "Ми зацікавлені переймати досвід реалізації проектів ЄС"

Степан Барна: "Ми зацікавлені переймати досвід реалізації проектів ЄС"

16.03.16 19:21 0 618
15 березня голова обласної державної адміністрації Степан Барна зустрівся з представниками Данської асоціації муніципалітетів та програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

«Без перебільшення, Тернопільщина – одна з лідерів у проведенні реформи децентралізації, - констатував Степан Барна. – У нас утворено 26 громад із 159 в Україні. Крім того, 9 з них повністю готові до чергового етапу реформування і подальшого розвитку. Наразі працюємо над реформою правоохоронної системи. 12 березня присягу прийняла нова патрульна поліція, в області відкрито дві місцеві поліцейські станції – у Бучацькому та Збаразькому районах. Плануємо, що надалі у кожній об`єднаній територіальній громаді буде така поліцейська станція, а також ФАП, ЦНАП, місцева пожежна частина, щоб жителі громади отримали весь спектр послуг».

Крім того, очільник краю наголосив, що у процесі роботи виникає багато проблем. Насамперед – це фаховий рівень керівників об`єднаних територіальних громад.

Старший радник з питань реформи децентралізації Данської асоціації муципалітетів Холгер Піндт наголосив, що головна мета візиту – вивчення потреб і напрямків фінансування об`єднаних територіальних громад Тернопільщини, сприяння проведенню реформи децентралізації, зокрема організація навчань, тренінгів.

«Найкращим показником у успіху реформи буде підвищення рівня життя кожного жителя об`єднаної територіальної громади, - констатував Холгер Піндт. – Тому зараз ми перебуваємо тут, щоб визначити, яка допомога потрібна від нас».

Радник з питань регіонального розвитку програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Сергій Максименко поінформував, що наразі розроблено програму, мета якої – фінансова підтримка новоутворених громад.

«Насамперед – це зміцнення спроможності вже об`єднаних громад, підтримка Центрів надання адміністративних послуг, - констатував Сергій Максименко. – Можливо, це не буде будівництво нових приміщень, а реконструкція, закупівля обладнання, навчання фахівців тощо».

Директор Офісу реформ у Тернопільській області Віктор Литвинчук повідомив, що у рамках візиту представники Данської асоціації муніципалітетів та програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» відвідають громади, поспілкуються з їх жителями тощо.

«Ми зацікавлені переймати досвід реалізації проектів ЄС, - підсумував Степан Барна. – Надіюся, разом нам вдасться зреалізувати задумане, але насамперед – щоб мешканці краю відчули реальні зміни».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ