В Житомирській області група піротехнічних робіт знищила 11 артилерійських снаряді часів війни

В Житомирській області група піротехнічних робіт знищила 11 артилерійських снаряді часів війни

16.03.16 08:34 0 537
15 березня групою піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини були проведені роботи по знищенню 11 одиниць вибухонебезпечних предметів, що були виявлені напередодні.

Так, 14 березня до Служби порятунку «101» від працівників правоохоронних органів надійшло повідомлення про виявлення низки підозрілих предметів поблизу села Бистрик Бердичівського району.

Як з’ясувалося, місцевий житель, викопуючи на полі сажанці дерев, натрапив на 2 вибухонебезпечних предмети. Продовжуючи роботи, ним було виявлено ще 8 боєприпасів.

Фахівці ДСНС ідентифікували боєприпаси як 10 артилерійських снарядів калібром 76 мм часів минулої війни.

Інше повідомлення про виявлення підозрілого предмету надійшло із села Станишівка Житомирського району. З’ясувалося, що селянин, збираючи дрова в місцевому лісі, натрапив на боєприпас. Небезпечна знахідка лежала на поверхні землі. Рятувальники ідентифікували небезпечну знахідку як артилерійський снаряд часів Великої Вітчизняної війни калібром 155 мм.

До прибуття групи піротехнічних робіт Управління ДСНС в області місця виявлення ВНП були огороджені та виставлено охорону.

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають громадян: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»! Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі збаразькі ...
Наступна новина: Представники Кишинева та ...

КОМЕНТАРІ