м. Чернігів: відбувся "круглий стіл" за участю рятувальників,представників громадських та профспілкових організацій підприємців

м. Чернігів: відбувся "круглий стіл" за участю рятувальників,представників громадських та профспілкових організацій підприємців

16.03.16 15:56 0 565
15 березня у Чернігові в Управлінні ДСНС відбувся "круглий стіл" за участю рятувальників, представників громадських та профспілкових організацій підприємців. Даний захід проведений з метою роз’яснення основних вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, сприяння розвитку підприємництва, зменшення тиску на діяльність суб’єктів господарювання, обговоренню складнощів, пов’язаних з реформуванням ДСНС та змінах у законодавчих документах щодо проведення перевірок.

Під час "круглого сталу" рятувальники та підприємці обговорили питання взаємодії в напрямку забезпечення пожежної та техногенної безпеки, недопущення випадків корупції. Обговорено проблемні питання щодо запровадження в державі страхування для суб’єктів господарювання, як альтернативи плановим заходам державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки та ролі страхових організацій у забезпеченні пожежної та техногенної безпеки в державі.

Зокрема т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий зазначив: "Наша зустріч покликана знайти спільні рішення і шляхи подолання існуючих проблем, адже основна мета рятувальників - запобігти виникненню пожеж і надзвичайних ситуацій та допомогти підприємцям побудувати безпечний бізнес. У забезпеченні безпеки ми маємо бути не ворогами, а партнерами та союзниками".

Також під час "круглого столу" розглянуто декларування відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, порядок проведення планових, позапланових перевірок та застосування запобіжних заходів, основні вимоги забезпечення техногенної безпеки на об’єктах підвищеної небезпеки. Також обговорені проблемні питання, пов’язані з утриманням в районах сільських пожежних формувань, забезпечення пожежної безпеки у екологічних системах області, попередження загибелі і травмування людей під час виявлення підозрілих або вибухонебезпечних предметів, загибелі людей на водних об’єктах та утриманню захисних споруд у належному стані.

За підсумками засідання присутні на ньому представники громадських організацій та підприємці висловили вдячність керівництву обласного Управління ДСНС за відкритість, прозорість і підтримку з питань взаємодії щодо забезпечення пожежної й техногенної безпеки.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ