Чернівецька область: рятувальники застерігають громадян про небезпеку нехтування правилами безпеки

Чернівецька область: рятувальники застерігають громадян про небезпеку нехтування правилами безпеки

16.03.16 09:57 0 586
З початку року в Чернівецькій області виникло 174 пожежі, які завдали мешканцям області збитків на загальну суму близько 8 млн. гривень. Самі ж пожежі найчастіше спричиняють самі буковинці, не дотримуючись основних правил пожежної безпеки. Тому, щоб не допустити їхнього виникнення, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами.

Так, 15 березня попереджувальні рейди були проведені на території Заставнівського та Путильського районів. Рятувальники провели роботу з мешканцями міста Заставна, сіл Кадубівці та Звенячин Заставнівського району, смт Путила і села Селятин Путильського району. Всього були охоплені понад 150 помешкань, в ході яких працівники Управління ДСНС поспілкувалися із близько 300 особами. Основну увагу рятувальники приділяли помешканням літніх людей, малозабезпечених громадян та багатодітних сімей. Мешканцям області розповіли про безпечне користування електричними приладами, пічним та газовим обладнанням, дорослим нагадали про важливість навчання дітей правилам безпеки та роз’яснення небезпеки ігор з сірниками та вогнем.

Окрім цього, рятувальники розповіли про небезпеку від спалення сухої трави, оскільки вже в цьому році на території Чернівецької області траплялися випадки пожеж в екосистемах. Так, громадянам нагадали, що для виникнення загорань сухої трави достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття, а це все може призвести до непоправних наслідків: знищення будівель, матеріальних цінностей та травмування людей. Окрім цього, людям вручали пам’ятні листівки із правилами пожежної безпеки при поводженні з відкритим вогнем.

Такі профілактичні рейди проводитимуться і надалі. Завдяки даній роботі можна запобігти виникненню пожеж і, як наслідок, зменшити матеріальні збитки та, щонайголовніше, врятувати людське життя.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ