Білорусь і Мексика підтверджують готовність до розвитку всебічного взаємодії

Білорусь і Мексика підтверджують готовність до розвитку всебічного взаємодії

17.03.16 22:30 0 707

Як повідомляє сайт 1nnc.org: Білорусь і Мексика підтверджують готовність до розвитку всебічного взаємодії. Про це було заявлено сьогодні сторонами при відкритті почесного консульства Мексиканських Сполучених Штатів в Білорусі.

Заступник міністра закордонних справ Білорусі Євген Шестаков висловив надію, що з відкриттям почесного консульства білорусько-мексиканські відносини отримають новий імпульс. Він звернув увагу на те, що з урахуванням відсутності закордонних установ Мексики на території Білорусі і білоруських представництв в Мексиці двосторонні відносини поки не відрізнялися особливою інтенсивністю. "Метою відкриття почесного консульства є створення умов для інтенсифікації та політичних контактів, і гуманітарних, і торгово-економічних", - сказав Євген Шестаков.

"У відносинах Білорусі та Мексики немає проблемних моментів. Ми добре розуміємо один одного і, хоча говоримо на різних мовах, чудово вибудовуємо взаємодію. Думаю, наступний рік покаже, як розвиваються наші відносини", - зазначив заступник міністра.

"Сподіваємося, білорусько-мексиканське співробітництво розвиватиметься на всіх рівнях - від вищого до гуманітарного, народної дипломатії", - підкреслив Євген Шестаков.

Він зазначив, що будь-яка присутність іноземної держави є не одностороннім процесом. "Робота почесного консула буде полягати як в наданні торгово-економічної інформації для мексиканських споживачів, партнерів, так і в доведенні інформації мексиканським громадянам про білоруську культуру, мистецтво, а також сприяти розвитку в'їзного туризму в Білорусь", - сказав заступник глави МЗС.

Говорячи про Мексику, Євген Шестаков підкреслив, що ця країна займає перше місце в Центральній і Латинській Америці за обсягом експорту і є 12-ою державою в світі за площею і економічною потужністю. "Тому розвиток торгово-економічних відносин з цією країною є нашою першочерговою метою. Я не виключаю і сподіваюся, що в найближчі 10-15 років Мексика може цілком ввійти в десятку основних наших торгових партнерів", - зазначив Євген Шестаков.

На думку заступника міністра, основні зусилля білоруської сторони повинні бути спрямовані на подолання залежності експорту від монотоварних позицій, від вузької лінійки товарів з невисокою доданою вартістю. "Ми повинні виходити на ринок Мексики з продукцією складного машинобудування, домагатися того, щоб наша недорога і надійна техніка завойовувала своє місце на мексиканському ринку", - сказав Євген Шестаков. Він додав, що на цьому ринку ще з радянських часів знають техніку МТЗ. "На якомусь етапі ми втратили цей ринок. Думаю, при відповідному розвитку, при налагодженні складальних виробництв ми могли б зайняти там хорошу нішу і в сфері тракторобудування, і у виробництві спеціальної техніки для комунальних потреб і т. д.", - вважає заступник міністра.

"Перспективи найширші: ми можемо експортувати продукцію нашого нафтохімічного комплексу, металопродукцію. Варіантів дуже багато. Треба починати інтенсивно працювати", - сказав Євген Шестаков.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Какие виды бонгов бывают?

КОМЕНТАРІ