В Чернівецькій області з метою недопущення пожеж рятувальники проводять профілактичні відпрацювання

В Чернівецькій області з метою недопущення пожеж рятувальники проводять профілактичні відпрацювання

19.03.16 11:55 0 515
З метою запобігання пожежам в екосистемах та в помешканнях людей 17 березня працівники Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели інформаційно-роз‘яснювальну роботу з мешканцями Шевченківського району Чернівців. До цієї роботи також долучилися і представники комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства № 6 Чернівців, з якими напередодні рейду було проведено роз’яснювальні інструктажі.

Рейдові групи в ході профілактичної роботи відвідали близько 90 будинків та поспілкувалися із понад 200 чернівчанами. Основна увага при цьому приділялася соціально незахищеним верствам населення, оскільки саме в домівках цих категорій населення найчастіше стаються пожежі. Рятувальники розповідали людям яких правил безпеки потрібно дотримуватися, щоб не допустити пожежі у власному помешканні, а також нагадали, як правильно діяти, якщо ж уникнути біди не вдалося. Також в ході спілкування з чернівчанами фахівці Управління ДСНС нагадали їм про небезпеку спалювання сухої трави, оскільки в таких випадках вогонь часто виходить з-під контролю та може завдати значної шкоди.

Також під час рейду представники рейдових груп значну увагу приділяли горищам та підвалам. Доволі часто люди нагромаджують там непотрібні речі, захаращуючи таким чином приміщення. «Якщо на горищі чи в підвалі виникне пожежа, залишені там речі утворюють значне горюче навантаження та сильне задимлення, що значно ускладнює ліквідацію пожежі,» – розповіли рятувальники людям. Всім людям були роздані пам’ятки з правилами пожежної безпеки, щоб краяни змогли їх краще запам’ятати. Листівки соціальної реклами також розміщувалися і в під’їздах будинків.

«Рятувальники постійно проводять попереджувальну роботу з людьми, нагадуючи їм про важливість дотримання правил безпеки. Така робота допоможе людям зберегти власне життя та майно,» – зазначив начальник Чернівецького міського відділу Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ