Волинь: школярі відвідали музей Cлужби Порятунку «101»

Волинь: школярі відвідали музей Cлужби Порятунку «101»

19.03.16 11:52 0 531
18 березня на виставку-музей цивільного захисту УДСНС України у Волинській області завітали учні НВК №26 міста Луцька. Завідувач музею Євгенія Пуць провела екскурсію залами виставки та ознайомила з історією служби порятунку волинського краю.

Під час змістовного екскурсу у минуле пожежників, діти спробували самі здобути попереджуючі звуки для перехожих, здійснити так зване «оповіщення про пожежу», але це було не просто. Річ у тім, що треба мати неабияку силу в руках, для того аби впоратися із старою пожежною сиреною 19 ст. «Туфон». Ті добровольці, кому це вдалося, закривали руками вуха – звук старовинної пожежної сирени надзвичайно гучний та пронизливий. Адже саме так, їдучи кінній підводі, по черзі пожежні натискали на сирену, повідомляючи, що вони поспішають на допомогу.

Від старих перейшли і до сучасних звуків сирен, що подають прилади, виявляючи задимлення чи займання, а також побачили також діораму, що наживо демонструє роботу блискавкозахисту, об’ємну діораму «Пожежа на нафтобазі» та побачили як утворюється піна для гасіння нафтопродуктів.

У доступній, цікавій формі третьокласникам розповіли і про правила безпеки життєдіяльності, оскільки найкраще вони запам’ятовуються через можливість на власні очі побачити наслідки людської недбалості у поводженні з вогнем. Вражені діти і від споглядання на діорами «Пожежа в лісі» та «Будинок до і після пожежі». Увага третьокласників була прикута до дійства – вони з подивом спостерігали як вмить через необережність з вогнем вигоріла трикімнатна квартира.

Цікаво, повчально, змістовно провели цей урок безпеки школярі. Залишаючи стіни виставки-музею, вони разом із вчителями подякували Євгенії Іванівні за екскурс у минуле та сьогодення вогнеборців, а також висловили бажання заглянути сюди ще. Оскільки екскурсія до такого незвичного музею, окрім позитивних вражень, дарує ще й такі необхідні знання.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області з ...

КОМЕНТАРІ