У Волинській області рятувальники закликали сільських посадовців вжити максимум заходів для запобігання пожежам в екосистемах

У Волинській області рятувальники закликали сільських посадовців вжити максимум заходів для запобігання пожежам в екосистемах

19.03.16 17:04 0 584
18 березня у місті Камені-Каширському Волинської області на базі місцевої райдержадміністрації відбулася робоча зустріч рятувальників з представниками органів місцевого самоврядування.

Співробітники ДСНС поінформували присутніх про наслідки пожеж, що трапилися внаслідок спалювання сухої рослинності, й нагадали, яких зусиль вартувало приборкання пожеж на торфовищах у районі упродовж тогорічного пожежонебезпечного періоду.

Представники Служби «101» зауважили, що за умови сухої та теплої погоди сільські жителі почнуть спалювати посуш на присадибних ділянках та відкритих територіях. Тож, щоб запобігти виникненню пожеж у лісах та на торфовищах і не завдавати шкоди довкіллю, рятувальники рекомендували сільським посадовцям активно долучатися до інформаційно-роз’яснювальних заходів на місцях, нагадуючи громадянам, наскільки небезпечними можуть стати сільськогосподарські пали.

Крім того, рятувальники нагадали, що за несанкціоноване спалювання посуші передбачена відповідальність перед законом як пересічних громадян, так і посадових осіб. Відтак вручили методичні рекомендації із роз’ясненням правил безпеки та чинного законодавства у галузі запобігання пожежам в екосистемах та поінформували, що найближчим часом відбудуться рейдові перевірки, тож винуватці несанкціонованого спалювання посуші будуть притягнені до відповідальності.

Рятувальники рекомендували представникам органів місцевої влади вжити максимальних заходів, щоб звести до мінімуму випадки спалювання сухої рослинності та запобігти пожежам в екосистемах.

У ДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Рівень захворюваності на ...

КОМЕНТАРІ