Житомирщина: рятувальники провели пізнавальний урок для школярів на тему «Вибухонебезпечні предмети сучасності та часів минулих війн»

Житомирщина: рятувальники провели пізнавальний урок для школярів на тему «Вибухонебезпечні предмети сучасності та часів минулих війн»

19.03.16 14:05 0 551
З настанням теплої пори року до Служби порятунку «101» все частіше надходять повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів. На боєприпаси, що залишилися з часів минулих війн, громадяни щодня натрапляють під час прибирання присадибних ділянок, відвідування лісових масивів чи проведення весняно-польових і земельних робіт. Трапляються випадки, коли небезпечна знахідка стає причиною травмування, а ще гірше - загибелі людей. Аби навчити підростаюче покоління, як діяти у разі виявлення невідомого предмету, рятувальники розпочали цикл навчальних та позашкільних заходів для дітей.

Зокрема, 18 березня працівники Управління ДСНС Житомирщини провели для учнів шостих класів Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 урок «Вибухонебезпечні предмети сучасності та часів минулих війн».

За допомогою слайдів фахівці ДСНС ознайомили дітей з видами та особливостями різноманітних вибухонебезпечних предметів, які були вилучені та знешкоджені групою піротехнічних робіт обласного управління ДСНС. А учні, в свою чергу, пригадали життєві історії виявлення таких знахідок, що траплялися з ними та їхніми знайомими. Найбільше враження у школярів викликали жахливі наслідки детонування гранати, артснаряду та патронів, наочно продемонстровані у відеофільмі ДСНС України «Небезпечна знахідка».

Дізналися діти і про науку піротехніку, поринули в історію винайдення динаміту та його сучасного застосування.

У зв’язку зі збільшенням терористичних актів по всьому світу, окремим питанням рятувальники зупинилися на алгоритмі дій у разі виявлення невідомих, підозрілих предметів, залишених напризволяще речей тощо. Учням показали в чому маскують вибухівку і розповіли основні ознаки, за якими визначаються такі предмети.

Наостанок, працівники Служби порятунку підсумували засвоєну інформацію у формі запитання-відповідь та запросили всіх присутніх на екскурсію до обласної виставки-музею цивільного захисту, розташованої на території 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ