Чергове пожежно-профілактичне відпрацювання відбулося на Ужгородщині

Чергове пожежно-профілактичне відпрацювання відбулося на Ужгородщині

19.03.16 15:38 0 676
З метою запобігання пожежам в екосистемах і попередження загорань у житловому секторі працівники Ужгородського міськрайонного відділу ДСНС спільно з представниками зацікавлених служб і відомств 18 березня провели пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектора Галоцької сільської ради, до складу якої входять села Галоч, Палло і Батфалва.

Зараз, у розпал весняно-польових робіт, особлива увага учасників профілактичної акції приділялася уникненню пожеж через спалювання сміття й сухотрав’я, адже саме вони несуть найбільшу пожежну небезпеку в теплу пору року. Зважаючи на погоду та розташування земельних ділянок поблизу лісових масивів, наголошувалося й на дотриманні правил пожежної безпеки в екосистемах.

До відома, протягом 2015 року на території Ужгородського району виникло 388 пожеж, з яких 285 – це загорання сухої рослинності та сміття. З початку 2016 таких загорань зафіксовано понад 15.

Під час подворового обходу фахівці пожежної справи розповіли краянам, як треба поводитися, щоб уникнути біди, й навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Рейдові групи також акцентували свою увагу на дворогосподарствах соціально незахищених верств населення: літніх людей, немічних, хворих, одиноких громадян тощо. Загалом було обстежено майже 100 дворогосподарств та вручено 250 екземплярів інформаційних листівок і тематичних пам’яток попереджувального змісту.

Не оминули працівники пожежно-рятувальної служби й дошкільного закладу та інших місць масового перебування людей (заклади харчування та відпочинку). Фахівці ДСНС розповіли населенню про небезпеку, що несе в собі вогонь, і нагадали основні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися вдома.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ