В Закарпатській області мукачівські рятувальники посвятили дошкільнят в юних пожежників

В Закарпатській області мукачівські рятувальники посвятили дошкільнят в юних пожежників

19.03.16 08:00 0 647
18 березня мукачівські дошкільнята боролися між собою за звання кращого пожежника. У місцевому дитсадку №34, розташованому на вулиці Генерала Петрова, відбулася акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» за участі представників Мукачівського міськрайонного відділу ДСНС і бійців 17-ї державної пожежно-рятувальної частини. В ігровій формі дітлахів навчали правилам пожежної безпеки та знайомили з буднями вогнеборців.

Спочатку в актовому залі дитячого садочка пройшла виховна година, яка включала вікторину та конкурси на пожежну тематику. 16 дітлахів поділили на дві команди, що змагалися між собою. Малеча відповідала на питання, пов’язані з тематикою пожежної безпеки, і розгадувала загадки. Також вихованці дитсадка взяли участь в естафеті: учасники команд бігли через перешкоди до іграшкового телефону й дзвонили за номером 101. Оскільки всі малята проявили себе з якнайкращого боку, рятувальники вручили їм посвідчення юного пожежника.

Під час візиту до дитячого садочка представники ДСНС прочитали лекцію для дошкільнят, в котрій у доступній формі розповіли, як не допустити пожежі та що робити в разі виникнення загорання. Крім цього, рятувальники організували бесіду з персоналом, під час якої озвучили для вихователів правила пожежної безпеки на роботі й у побуті, а також нагадали, як треба користуватися вогнегасником.

На завершення свого візиту співробітники оперативно-рятувальної служби Закарпаття влаштували на подвір’ї дошкільного навчального закладу демонстрацію пожежної техніки. Подивитися на спорядження вогнеборців зібралися всі вихованці дитсадка – а це близько 90 малят. Вони з захватом розглядали оснащення пожежного автомобіля й слухали, як за допомогою спеціальних пристроїв рятувальники ліквідовують загорання чи визволяють людей із понівечених внаслідок ДТП машин. І нарешті, дітлахи отримали можливість посидіти в пожежному авто й сфотографуватися на пам’ять.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что собой представляет ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ