Упродовж чергової доби на Закарпатті двічі горіла суха трава та чагарники

Упродовж чергової доби на Закарпатті двічі горіла суха трава та чагарники

19.03.16 09:52 0 645
Перше повідомлення в оперативно-рятувальну службу надійшло 17 березня о 14:50. На відкритій території в с. Бороняво Хустського району загорілася суха трава площею близько гектара. Для приборкання вогняної стихії черговому караулу ДПРЧ -10 УДСНС України у Закарпатській області знадобилося близько години.

А о 19:29 відділення ДПРЧ-11 смт Воловець вже поспішало в урочище Танковець в с Нижні Ворота на Воловеччині. На місці пожежі з’ясувалося, що відбулося загорання сухої трави та чагарників площею 0,3 га на відкритій місцевості. Пожежу локалізовано о 19:40 , а о 20:35 її повністю ліквідували.

Причини виникнення цих пожеж та збитки встановлюються

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз закликає усіх закарпатців відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та чагарників. Пожежі сухостою відрізняються від решти тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. У зв'язку з цим, для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін.

Отож, перед тим, як починати прибирання території приватного обійстя чи підприємства, варто ще раз подумати про можливі негативні наслідки, і якщо виникають найменші сумніви щодо безпеки, то краще багаття не розкладати, тоді ні здоров'я, ні кишеня не постраждають...

Шановні краяни‚ дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути лиха вогняної стихії.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ