В Закарпатській області берегівські рятувальники закликали мешканців с. Яноші обережно поводитися з вогнем

В Закарпатській області берегівські рятувальники закликали мешканців с. Яноші обережно поводитися з вогнем

19.03.16 13:39 0 552
Із початку цього року на Берегівщині виникло 17 пожеж проти 9 загорань за аналогічний період 2015-го. Загалом на території цього району спостерігається невпинне зростання кількості пожеж. Минулоріч тут сталося 98 загорань, тоді як 2014-го – 83 пожежі. У зв’язку з цим 17 березня представники Берегівського міськрайонного відділу ДСНС здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання с. Яноші, під час якого навчали населення правилам безпечної життєдіяльності.

Після проведення наради в приміщенні сільської ради, на якій були присутні правоохоронці та актив села, учасники відпрацювання вирушили вулицями с. Яноші. Насамперед рятувальники поспілкувалися з місцевими підприємцями і роздали їм листівки на протипожежну тематику. Далі представники ДСНС охопили профілактичними бесідами майже чотири сотні громадян, завітавши до 248 дворогосподарств. Людям озвучили правила пожежної безпеки в побуті, зокрема поговорили про безпечну експлуатацію електрообладнання. Особливу увагу звернули на правильне користування печами, адже цьогоріч із 17 пожеж на Берегівщині вісім виникли через несправність пічного опалення.

Традиційно в ході відпрацювання рятувальники організували уроки безпеки в місцевій загальноосвітній школі І-ІІІ ст. і дитячому садочку. Залежно від віку, дітям у доступній формі розповіли правила пожежної безпеки та, зважаючи на близьке настання теплої погоди, поінформували учнів і дошкільнят про основи безпечної поведінки на природі (у лісі й на воді). Не забули представники ДСНС і навчити дітлахів правильним діям при виявленні вибухонебезпечних предметів. А випускників школи рятувальники закликали обирати для себе професію вогнеборця й вступати до вищих навчальних закладів ДСНС України.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині знищено ...

КОМЕНТАРІ