На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу на території заводу

На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу на території заводу

19.03.16 09:49 0 574
18 березня у місті Славута відбулося тренувальне тактико-спеціальне навчання на ТДВ «Славутський цикорієсушильний завод». Метою заходу було відпрацювання дій обслуговуючого персоналу об’єкта, рятувальників та спеціалізованих служб під час виникнення надзвичайної ситуації, оперативного реагування та гасіння умовної пожежі.

Навчання проходило у два етапи. Перший – теоретичний, під час якого керівники підприємства розповіли рятувальникам про характеристику об’єкту та його пожежну небезпеку, а також наголосили на тому, які дії та заходи необхідно виконувати персоналу та службам взаємодії у разі виникнення надзвичайної події.

Під час другого етапу – практичного – вогнеборці відпрацювали найскладнішу ситуацію – ліквідацію умовної пожежі в електрощитовій. Згідно з тактичним задумом, пожежа виникла в цеху зборки та упаковки продукції, в результаті якої виникла загроза для життя персоналу, які знаходяться в приміщенні, а також розповсюдження полум’я на суміжні приміщення.

У навчанні був задіяний особовий склад 18-ї державної пожежно-рятувальної частини, аварійні служби, відділ поліції та персонал швидкої медичної допомоги.

Подібні навчання проводяться з метою відпрацювання спільних дій усіх служб взаємодії і персоналу об’єкту. Вони є надзвичайно важливими як для професійних рятувальників, так і для працівників об’єкту, адже моделювання умовних надзвичайних ситуацій значно полегшує роботу вогнеборців під час реальних надзвичайних ситуацій.

Славутський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ