Хмельницька область: піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій вдосконалили професійну майстерність

Хмельницька область: піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій вдосконалили професійну майстерність

19.03.16 19:34 0 627
В період з 14 по 18 березня з фахівцями групи піротехнічних робіт та відділення підводного розмінування Хмельницького аварійно-рятувального загону спецпризначення проведені традиційні щорічні навчальні збори. Основна їх мета – удосконалення професійної майстерності, адже будь-яка помилка під час розмінування може вартувати людського життя.

Заняття проводилися у два етапи. На першому піротехніки повторили теоретичні ази своєї небезпечної професії, закріпили знання заходів безпеки при поводженні із застарілими боєприпасами, вибуховими речовинами і засобами підриву та склали відповідні заліки. Другий етап був присвячений практичному відпрацюванню основних способів пошуку та підриву боєприпасів, конструкцій із каменю, дерева, бетону та залізобетону, а також дотримання заходів безпеки при проведенні вибухових робіт.

Регулярне та якісне підвищення професійної майстерності піротехніків-водолазів зумовлене і тим, що окрім зони відповідальності у Хмельницькій області, підрозділ закріплений ще за 8 регіонами з виявлення та знищення застарілих боєприпасів, що знаходяться під водою.

З початку року групою піротехнічних робіт знищено 193 смертельних знахідок, які виявлені на Хмельниччині.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Серия А": стадионы с ...
Наступна новина: У Тернополі проведуть ...

КОМЕНТАРІ