На Хмельниччині відзначено День викладача і майстра виробничого навчання

На Хмельниччині відзначено День викладача і майстра виробничого навчання

19.03.16 09:00 0 583
16 березня у Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області був проведений «День викладача і майстра виробничого навчання». В День професійної майстерності педагогічні працівники Центру провели та обговорили порядок і методику проведення організаційно-ділових ігор як форми та виду проведення навчальних занять для керівних кадрів на курсах удосконалення міста Хмельницький та області.

Організаційно-ділову гру на тему: «Правила безпеки у разі терористичних актів на хімічно-небезпечному об’єкті» провела методист Центру, використовуючи особливий метод «Діловий театр». Перед колегами було поставлено завдання-проблему: «В урну на території ЗАТ «Хмельницька маслосирбаза» закладено підозрілий вибухонебезпечний предмет, який спрацював, або ж існує загроза, що він спрацює». Працівникам необхідно було скласти послідовний алгоритм дій. Відповідно до сценарію, запропонованого педагогом, аудиторія була поділена на дві групи: акторів та глядачів. Актори отримали ролі, в яких вони себе випробовували і показували, як реагувати у відповідній надзвичайній ситуації. Після гри акторів глядачі, тобто експерти, аналізували побачені заходи та дії, вказували на правильні та неправильні дії, надавали рекомендації, пропозиції та висловлювали побажання.

Для кращого сприйняття та розуміння методики проведення організаційно-ділових ігор педагогічний колектив мав можливість побачити ще один варіант її проведення. Майстер виробничого навчання Центру провів таку гру на тему: «Практичне розроблення Плану-календаря об’єктового тренування з формуваннями цивільного захисту». Він запропонував й інші методи її проведення, що викликали особливий інтерес у присутніх. Уваги тут заслуговують також індивідуальні педагогічні якості педпрацівників, які з відповідальністю підійшли до проведення занять.

Тож перед педагогічними працівниками Центру й надалі стоїть завдання щодо впровадження інноваційних освітніх технологій у навчальний процес з метою підвищення ефективності навчальної діяльності у сфері цивільного захисту.

Навчально-методичний центр цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Близько 370 тисяч ...

КОМЕНТАРІ