У Чернігові перебуває делегація волонтерів Корпусу Миру США в Україні

У Чернігові перебуває делегація волонтерів Корпусу Миру США в Україні

19.03.16 10:18 0 590
17 березня у Чернігівській міській раді зустрічали делегацію американських громадян – волонтерів Корпусу Миру Сполучених Штатів Америки в Україні. 27 волонтерів мешкатимуть та працюватимуть у місті протягом найближчих трьох місяців.

Зустріч відбулась за участю представників структурних підрозділів міської ради, чернігівських вищих навчальних закладів, правоохоронних органів, а також засобів масової інформації.

Начальник управління стратегічного розвитку міста та туризму міської ради Борис Атрощенко від імені Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка та міської ради привітав гостей. Він зазначив, що започаткований Джоном Кеннеді у 1960 році рух все більше і більше став поєднувати романтичний порив небайдужих громадян США з прагматичною роботою, яка дає конкретні результати і є надзвичайно цікавою для чернігівців в напрямку розвитку місцевих територіальних громад та лінгвістичних навичок.

Як повідомила куратор з професійної підготовки Наталія Колтко, метою тримісячної програми є ознайомлення з культурними та побутовими особливостями українців, оволодіння українською мовою. Крім того, в цьому році робота волонтерів буде пов'язана з розвитком громадянського суспільства та методик викладання англійської мови. Для них це дуже важливо, адже подальша робота волонтерів в Україні буде тривати два роки.

Заступник начальника управління стратегічного розвитку міста та туризму - начальник відділу стратегічного планування та міжнародного співробітництва Юрій Сухомлин провів коротку презентацію ресурсного потенціалу міста. Після цього американські волонтери українською мовою коротко розповіли про себе та поставили питання, які виникли у них в процесі спілкування.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: З початку року луцькі ...

КОМЕНТАРІ