Рівненщина: начальники чергових змін пожежно-рятувальних підрозділів області підвищували професійну майстерність

Рівненщина: начальники чергових змін пожежно-рятувальних підрозділів області підвищували професійну майстерність

19.03.16 13:01 0 576
17 березня на базі 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне відбулися навчально-методичні збори серед начальників чергових змін районних та міських підрозділів Головного управління ДСНС України у Рівненській області. Збори проходили з метою вдосконалення професійної майстерності та підвищення рівня знань по напрямках службової діяльності та належного ведення розробки і коригування документів оперативно-рятувальної служби.

Крім цього, начальникам караулів продемонстрували можливості піротехнічного автомобіля КРАЗ-5233ВЕ “САПЕР”, котрий неодноразово залучався для вивозу у спеціально відведенні місця великогабаритних вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни для подальшого знешкодження. А сапери піротехнічного підрозділу аварійно-рятувального загону спеціального призначення розповіли та продемонстрували навчальні муляжі боєприпасів, що найчастіше зустрічаються на Рівненщини. Зважаючи на те, що кожен піротехнік виконував завдання за призначенням в зоні АТО, начальникам караулів розповіли і про сучасні вибухонебезпечні предмети, які їм довелося знешкоджувати на Сході країни. Також присутніх ознайомили зі спецобладненням саперів та засобами захисту (бронежилетом та каскою). Далі було ознайомлення з оперативно-рятувальним автомобілем «GREAT WALL» та обладнанням, що є на ньому (мотопомпою, пневмоподушкою, бензорізом та гідравлічним інструментом).

Потому офіцерам-рятувальникам був продемонстрований мобільний пункт обігріву котрий розгортається з початком пониження температурних показників та використовується задля обігріву та попередження випадків переохолодження людей.

Також було проведено заняття щодо вивчення основних тактико-технічних характеристик і принципів розгортання "КУБУ ЖИТТЯ", який застосовується для проведення рятування потерпілих на пожежах з вікон чи балконів будівель. У ході тренувань присутнім показали, як оперативно розгортати засіб порятунку людей з поверхів будівель, а також надали можливість практично випробувати його в дії.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ