У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території дитячого санаторію

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території дитячого санаторію

19.03.16 17:01 0 652
18 березня на території комунального закладу «обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський» Рівненської обласної ради» під керівництвом заступника начальника відділу реагування на надзвичайні ситуації підполковника служби цивільного захисту Володимира Синіцького в селі Зарічне Радивилівського району співробітниками 2-го державного пожежно-рятувального поста села Козин було проведено тактико-спеціальні навчання з метою перевірки готовності адміністрації та персоналу санаторію до дій під час виникнення пожежі.

За легендою навчань в результаті короткого замикання електромережі на першому поверсі в одному із кабінетів лікувального закладу виникла пожежа. За попередніми даними на 1-му поверсі перебувало 2 людей, які не в змозі самостійно були покинути приміщення.

Черговий персонал об’єкту, повідомивши Службу порятунку за номером «101» про надзвичайну подію розпочав евакуацію людей та матеріальних цінностей. Силами персоналу проведено евакуацію 44 людей.

За лічені хвилини до місця виклику прибув місцевий пожежно-рятувальний підрозділ. Рятувальники провели розвідку та евакуацію потерпілих, після чого вжили заходів для локалізації і подальшої ліквідації умовної пожежі. Особовий склад чергового караулу діяв чітко та злагоджено, завдяки чому вдалося врятувати двох потерпілих та швидко ліквідувати пожежу.

Під час навчань, рятувальники провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівель санаторію та особливості зовнішнього протипожежного водопостачання і забезпечення пожежної безпеки на об’єкті. Також були відпрацьовані дії бійців ДСНС в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, дотриманні особовим складом правил безпеки праці.

Управління організації реагування на НС та ЦЗ

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ