На Тернопіллі степан Барна відвідав Чортківську центральну комунальну районну лікарню

На Тернопіллі степан Барна відвідав Чортківську центральну комунальну районну лікарню

19.03.16 11:41 0 650
У рамках робочої поїздки у Чортківський район 16 березня голова обласної державної адміністрації Степан Барна відвідав Чортківську центральну комунальну районну лікарню.

Очільник краю оглянув матеріально-технічну базу хірургічного та поліклінічного відділення закладу, поспілкувався з персоналом та пацієнтами.

Як повідомив головний лікар Роман Чортківський, у всіх відділеннях зроблено сучасний ремонт, у минулому році закуплено за кошти місцевого бюджету матеріали для заміни підлогового покриття на 1-5 поверхи.

Крім того, за кошти у рамках японського гранту придбано сучасне медичне обладнання. Триває співпраця з Польщею. Минулого року відповідне навчання пройшли 40 фахівців закладу.

Однак багато проблем залишаються нерозв`язаними. Зокрема, це завершення ремонту хірургічного відділу, заміна вікон на енергозберігаючі, реконструкція будівлі поліклінічного відділу центральної комунальної районної лікарні, проведення поточних ремонтів кабінетів поліклінічного відділу центральної комунальної районної лікарні тощо.

Степан Барна зазначив, що у цьому році частину коштів планується спрямувати на придбання сучасного обладнання.

«Статистика свідчить, що багато смертей трапляється через невчасну діагностику, - констатував голова облдержадміністрації. – Доводиться пацієнтів везти у Львів, Рівне, Київ. Тому кошти спонсорів, іноземних організацій ми будемо спрямувати на придбання сучасного діагностичного обладнання».

Очільник краю заохотив колектив лікарні до написання грантів, адже це реальна можливість отримати кошти від іноземних партнерів.

«Міжнародні організації, фонди постійно оголошують різні конкурси, тому є можливість отримати кошти на придбання обладнання, ремонт приміщень», - наголосив Степан Барна.

Довідково: Чортківська центральна комунальна районна лікарня обслуговує населення Чортківського району. Для надання медичної допомоги функціонує 380 стаціонарних ліжок та поліклінічне відділення на 850 відвідувань в день.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ