Однією з базових проблем на шляху України до євроінтеграції є мовний бар’єр,- Валерій Коровій (+фото)

Однією з базових проблем на шляху України до євроінтеграції є мовний бар’єр,- Валерій Коровій (+фото)

19.03.16 09:43 0 614
Таке переконання керівник Вінниччини Валерій Коровій висловив під час зустрічі з волонтерами Корпусу Миру, що 18 березня відбулася в приміщенні облдержадміністрації.

На Вінниччині волонтери Джеремая Джонсон та Ерік Броунштайн перебувають вже три місяці, займаючись у складі місцевих громадських організацій молодіжними проектами, міжнародним розвитком та реформами, а також долучаючись до проведення у Вінниці різноманітних тренінгів та курсів вивчення англійської мови.

Юнаки переконують, що Вінницький регіон серед волонтерів Корпусу Миру є одним із найпопулярніших, і мають намір працювати тут упродовж двох років.

З головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм представники урядового агентства США зустрілися, аби обговорити можливості співпраці у рамках проектів, що реалізуються Корпусом Миру в Україні, зокрема проекту розвитку громад.

Спілкуючись з волонтерами, керівник області висловив сподівання, що така зустріч є лише початком подальшої співпраці, та запевнив: на Вінниччині їм, без сумніву, буде цікаво та комфортно працювати.

«Якщо ви хочете побачити Україну, вам треба їхати в центральну її частину. Тут найбільш тісно поєднані національні традиції і погляди на низку речей. Тут найбільш толерантний та проєвропейськи налаштований соціум, - відзначив Валерій Коровій. - Але є і свої проблемні питання. Я, наприклад, вважаю, що однією з базових проблем на шляху України до європейської інтеграції – це мовний бар'єр. Він не дає можливості доступу до тих нових європейських цінностей, які на дуже важливі. І якраз подолання цього бар'єру є головним стратегічним завданням для України на найближчі 10 років».

Голова облдержадміністрації висловив переконання, що робота волонтерів Корпусу Миру на Вінниччині має дуже важливе значення. Адже обговорення принципів демократії, розвитку територій іноземною

мовою дає серйозний поштовх як для вирішення наявної проблематики, так і для поступового подолання комунікативного бар'єру.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ