Голови ОСББ Львівської області вивчали досвід міста Луцька

Голови ОСББ Львівської області вивчали досвід міста Луцька

20.03.16 15:28 0 634
З робочим візитом у Луцьку перебувала делегація керівників ОСББ міста Львова та Львівської області. Вони мали можливість познайомитися з роботою департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку”. Директор департаменту Лариса Карп'як розповіла, що у Центрі надання адміністративних послуг у місті Луцьку можна отримати понад 300 адміністративних послуг. Вони надаються виконавчими органами Луцької міської ради, структурними підрозділами Волинської обласної державної адміністрації, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. Гості мали можливість побачити, як у ЦНАПі працює дозвільний центр, адміністративний відділ, відділ звернень громадян, група оперативного реагування “15-80”. Щоденно тут обслуговують близько 900 громадян. Колектив ЦНАП намагається працювати професійно і оперативно, розширюючи сферу послуг. Наприклад, декларації тут мають можливість отримувати жителі Волинської області, а закордонні паспорти - мешканці з різних областей України.

Потім у залі засідань ЦНАП львів'яни мали можливість поспілкуватися із Луцьким міським головою Миколою Романюком, головою обласної ради голів ОСББ Петром Лавринюкам, головою ради голів ОСББ міста Луцька Романом Бондаруком, головою Асоціації “Лучани” Юлією Сабатюк.

Микола Романюк спочатку коротко поінформував делегацію із Львова про роботу Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку, який постійно вдосконалює свою роботу, забезпечує прозору процедуру подання документів, скорочення термінів розгляду та прийняття рішень, зокрема, восени 2014 року тут почав функціонувати окремий веб-портал адміністративних послуг м. Луцька. Через мережу Інтернет забезпечується дистанційний доступ суб'єктів звернень до повної, актуальної та достовірної інформації.

Потім Микола Романюк детальніше зупинився на важливості збільшення кількості ОСББ у Луцьку, як ефективної форми господарювання. Тільки за останні півроку у місті створено 57 ОСББ. Він розповів, що у місті ефективно працює Програма сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька, головною метою якої визначено забезпечення умов створення і сталого ефективного функціонування ОСББ, проведення капітальних ремонтів у будинках ОСББ при співфінансуванні та Програма відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами. На цей рік передбачено на реалізацію названих міських програм 1млн 600 тис. грн. та 1млн 250 тис. грн. При потребі ці суми будуть збільшені. Також міський голова розповів про запровадження енергоощадних заходів у житлово-комунальному господарстві, залучаючи кошти міжнародних інституцій, зокрема, НЕФКО ( Північна екологічна фінансова корпорація) та ЄБРР. Розповів про проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька. На реалізацію проекту місто отримало 10 млн євро кредитних коштів на вигідних умовах та 4 млн євро грантових коштів від фонду.

За словами міського голови, ОСББ також можуть брати участь у Програмі підтримки ініціатив жителів міста Луцька. Бюджет Програми – 1,5 млн грн коштів бюджету міста (500 тис. грн щорічно).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ